Antonescu: Boureanu nu va fi reprimit niciodată în PNL

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
11.03.2013

După trecerea lui Mihai Stănişoară de la PDL la PNL, au apărut informaţii despre un posibil "exod" al mai multor democrat-liberali, lucru infirmat de preşedintele PNL, Crin Antonescu. Şeful liberalilor a precizat că în partid nu este loc pentru Cristian Boureanu, ci doar pentru cei care pot construi o dreaptă puternică.

"Vor mai veni toţi acei oameni care au convingeri de dreapta autentice, intenţii de a face o dreaptă puternică în PNL, fie că ei au fost sau nu în PDL, fie că au făcut sau nu politică. În ceea ce îi priveşte pe unii foarte preocupaţi de subiectul acesta, nu se pune problema. De exemplu, domnul Cristian Boureanu nu va fi niciodată reprimit în PNL, ca să nu se mai ostenească. Nu este singurul", a afirmat Antonescu.

Şeful liberalilor a mai precizat că membrii PNL nu sunt împotriva venirii în partid a unor PDL-işti şi că informaţiile despre tensiuni în PNL pe această temă nu sunt reale.

"Nu a existat un exod, nu a existat o trecere în masă şi nu va exista aşa ceva dinspre PD înspre PNL. Au existat de asemenea treceri dinspre PD spre PSD în legătură cu care nu s-a făcut atâta caz şi nu s-a speriat nimeni. Sunt absolut convins că domnul Dragnea este un om care ştie că această alianţă este construită pe baze solide şi nu sunt motive de îngrijorare", a menţionat Antonescu.

Şeful liberalilor a făcut astfel referire la o declaraţie a vicepremierului Liviu Dragnea, care a afirmat că unitatea USL ar putea fi periclitată dacă în PNL vor veni mulţi oameni de la PDL.

"Nu cred că putem vorbi de o migraţie a pedeliştilor în PNL, dar eu vă pot spune foarte sincer, eu nu sunt foarte fericit sau n-aş fi foarte fericit dacă aceste intrări în PNL din partea PDL s-ar înmulţi, pentru că poate să reprezinte un risc pentru USL. Într-un judeţ unde un lider important PDL a fost ani de zile într-un scandal foarte mare, într-o luptă serioasă şi cu PNL şi cu PSD şi de a doua zi să intre în USL e o problemă şi dacă aceste cazuri se înmulţesc începem să avem probleme în judeţe şi atunci există riscul foarte mare să apară fisuri din judeţe. La Mehedinţi, am vorbit cu domnul Duicu, care era foarte nervos după ce a intrat domnul Stănişoară (...) E bine să ne gândim foarte serios când facem aşa ceva să ne gândim la unitatea USL că acesta a fost principalul argument pentru care oamenii ne-au dat acel vot zdrobitor", a declarat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor