ANI va lucra la sistemul de prevenire a conflictului de interese cu fonduri europene

.
. (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
31.01.2013

ANI va lucra în perioada următoare, împreună cu alte instituţii, precum ANRMAP şi Ministerul Justiţiei, la crearea unui sistem de prevenire a conflictului de interese în achiziţii publice cu fonduri europene - o premieră în România, a precizat Horia Georgescu, preşedintele agenţiei.

Raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), care a fost dat publicităţii miercuri, este unul obiectiv, care "statuează în mod clar progresele şi consolidarea ANI din perspectiva rezultatelor operaţionale", dar care identifică şi o serie de probleme subsecvente privind cadrul legislativ al regimului sancţiunilor în conflictul de interese, a mai precizat Georgescu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Raportul ridică semne de întrebare referitor la deciziile definitive ale ANI care nu au avut consecinţe, din perspectiva aplicării sancţiunilor, şi tratează o serie de direcţii tehnice şi măsuri ce trebuie luate în perioada următoare, a mai afirmat oficialul.

Aceste măsuri vizează, în principal, conflictul de interese, fiind nevoie de schimbări în legislaţie şi de implementarea unui sistem de prevenire a conflictului de interese în achiziţiile publice cu fonduri europene, iar măsurile, a precizat preşedintele ANI, au fost aprobate miercuri de Guvern printr-un memorandum.

Urmează pe viitor constituirea un grup de lucru din care vor face parte experţi ai ANI şi ai altor instituţii precum Ministerul Justiţiei şi Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP).

Georgescu a adăugat totodată că nu vor fi modificări majore în legislaţie, acestea vizând strict crearea acestui mecanism de prevenire, care este o premieră în România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor