Angelique Kerber şi Andy Murry au confirmat participarea la turneul virtual Madrid Open

Simona Halep şi Angelique Kerber (Germania) la Turneul Campioanelor.
Simona Halep şi Angelique Kerber (Germania) la Turneul Campioanelor. (Jimmie48 Photography/twitter)
Veronica Petrică
10.04.2020

Germanca Angelique Kerber, spaniola Carla Suarez Navarro, precum şi britanicul Andy Murray şi francezul Lucas Pouille sunt primii jucători care au confirmat că participă la turneul virtual de tenis Mutua Madrid Open, care se va disputa între 27 şi 30 aprilie.

În contextul pandemiei cu virusul Wuhan venit din China, turneul de la Madrid organizat de Ion Ţiriac a fost transformat într-o competiţie online.

Angelique Kerber, câştigătoarea a turneelor Australian Open, Wimbledon şi US Open, a declarat: "Mutua Madrid Open Virtual Pro este o nouă provocare pentru jucători şi ceva ce nu a mai fost făcut până acum. Este incitant şi o bună oportunitate de a concura de acasă într-un format nou. Chiar îmi doresc să particip!".

Cu câteva zile în urmă, organizatorii Mutua Madrid Open au anunţat înlocuirea competiţiei din capitala Spaniei cu acest turneu virtual, care va permite distribuirea sumei de 200.000 de euro pentru ajutorarea jucătorilor care au probleme financiare şi a luptei împotriva pandemiei.

Organizatorii vor face o donaţie de 150.000 de euro pentru cele două tablouri - ATP şi WTA -, iar învingătorii vor decide apoi ce parte vor dona jucătorilor şi jucătoarelor cu cele mai mari probleme economice. Totodată, 50.000 de euro vor fi destinaţi reducerii impactului social al pandemiei de Covid-19, potrivit organizatorilor.

Lumea sportului alb este blocată, ca şi majoritatea eveninentelor sportive pe plan mondial din cauza pandemiei de virus Wuhan venit din China. Turneul de Mare Şlem de la Wimbledon a fost amânat, iar cel de la Roland Garros, a fost mutat în septembrie, la o sptămână după US Open.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor