Surpriză plăcută: Turneul de tenis de la Madrid se va juca online

Simona Halep cu trofeul cucerit la Turneul de la Madrid
Simona Halep cu trofeul cucerit la Turneul de la Madrid (Madrid open.com)

Turneul de tenis Mutua Madrid Open, organizat de Ion Ţiriac - suspendat din cauza pandemiei de virus Wuhan - va fi înlocuit cu un turneu online şi vizează strângerea de fonduri pentru jucătorii care au fost afectaţi din punct de vedere economic de COVID-19.

Turneul virtual va reproduce competiţia de tenis şi va permite celor mai buni jucători din lume să se confrunte de acasă.

Acesta va avea loc în perioada 27-30 aprilie şi vor concura 16 jucători ATP şi WTA care nu au fost încă nominalizaţi.

„Mutua Madrid Open Virtual Pro este un mod unic şi creativ de implicare a sportivilor WTA şi fanilor lor în această perioadă fără precedent”, a declarat Steve Simon, preşedinte şi CEO WTA.

WTA salută această iniţiativă, care poate servi ca o sursă distractivă de divertisment, contribuind în acelaşi timp la sprijinirea sportivilor cu posibilităţi financiare reduse.

Organizatorii vor face o donaţie de 150.000 de euro pentru cele două tablouri - ATP şi WTA -, iar învingătorii vor decide apoi ce parte vor dona jucătorilor şi jucătoarelor cu cele mai mari probleme economice. Totodată, 50.000 de euro vor fi destinaţi reducerii impactului social al pandemiei de Covid-19, potrivit organizatorilor.

Lumea sportului alb este blocată, ca şi majoritatea eveninentelor sportive pe plan mondial din cauza pandemiei de virus Wuhan venit din China. Turneul de Mare Şlem de la Wimbledon a fost amânat, iar cel de la Roland Garros, a fost mutat în septembrie, la o sptămână după US Open.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport