Adrian Sobaru a fost externat

Angajatul televiziunii publice Adrian Sobaru, care a recurs la o formă extremă de protest, pe 23 decembrie, aruncându-se în sala de plen de la balconul Palatului Parlamentului, a fost externat, miercuri, de la Spitalul Universitar.

Locţiitorul purtătorului de cuvânt al unităţii spitaliceşti, dr. Leonard Grecescu, a declarat că pacientul, care a fost externat la ora 13,40, este în stare bună, i s-au vindecat plăgile, fiind pe tratament cu antibiotice. Adrian Sobaru va reveni pentru controale periodice, la 10 şi 30 de zile. Medicul a precizat că pacientul a fost consultat din punct de vedere psihologic pe perioada în care a fost internat.

Adrian Sobaru a declarat la ieşirea din spital că de abia aşteaptă să-şi vadă familia.

El a recurs la o formă extremă de protest în timpul şedinţei Parlamentului din 23 decembrie în care se dezbătea o moţiune de cenzură, aruncându-se de la balcon în sala de plen de la Camera Deputaţilor. Adrian Sobaru a suferit mai multe leziuni, dar viaţa sa nu a fost pusă în pericol. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, de profesie electrician, are o situaţie familială dificilă deoarece are un copil cu handicap.