Adrian Năstase despre incidentul din Parlament: Un gest de disperare, individual, dar simbolic - asta mă sperie

Fostul premier Adrian Năstase.
Fostul premier Adrian Năstase. (www.adriannastase.ro)

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, joi, că incidentul din plenul Parlamentului reprezintă "un gest de disperare, individual, dar simbolic".

"Este un gest de disperare, un gest individual, dar este un gest simbolic - asta mă sperie. Oamenii au tăcut până acum, nu au ieşit în stradă. În Grecia, în Franţa, în Italia, oamenii ies în stradă când sunt nemulţumiţi. La noi s-a trecut peste pragul acesta. (...) La noi nu mai ies pentru că sunt terorizaţi de teama de a nu-şi pierde serviciul şi bruma de bani pe care o mai aduc acasă", a spus Adrian Năstase, la postul de televiziune The Money Chanel.

În opinia liderului CN al PSD, oamenii au ajuns la limită, subliniind că, din punctul său de vedere, există riscul ca anul viitor tensiunea socială "să determine un efect de bulgăre de zăpadă".

"Am ajuns la un mecanism în care veniturile acestea mici nu vor mai putea asigura nici taxele necesare pentru buget, nici consumul necesar pentru familie, pentru supravieţuire. Creste cu aproape 60% gradul celor care ajung sub pragul săraciei", a afirmat fostul premier.

Un angajat al TVR, Adrian Sobaru, a recurs joi la o formă extremă de protest, în timpul şedinţei Parlamentului în care se dezbătea moţiunea de cenzură. El s-a aruncat de la balcon în sala de plen de la Camera Deputaţilor. Sobaru a suferit mai multe leziuni, dar viaţa sa nu este în pericol. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, de profesie electrician, are o situaţie familială dificilă deoarece are un copil cu handicap.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură