Angajaţii Oltchim ar putea primi salariile restante până la 15 noiembrie

Epoch Times România
30.10.2012

Angajaţii de la Oltchim ar putea primi salariile restante până la 15 noiembrie, în funcţie de mersul economic al combinatului, a declarat marţi secretarul de stat în Ministerul Economiei Rodin Traicu.

Acesta a mai precizat că notificarea oficială pentru Comisia Europeană în cazul Oltchim va fi transmisă la finalul acestei săptămâni, materialele fiind în curs de elaborare.

”Sper că până la sfârşitul săptămânii să trimitem notificarea oficială. Materialele sunt în curs de elaborare atât de către cei de la Oltchim, dar în principal de cei de la OPSPI, dar şi Consiliul Concurenşei are de trimis. Sunt nişte întrebări punctuale puse de cei de la Comisia Europeană”, a declarat Rodin Traicu.

Acesta a mai spus că banii necesari pentru repornirea combinatului Oltchim au fost atraşi din avansurile plătite în cadrul contractelor de furnizare ale societăţii.

Oltchim a înregistrat în primele nouă luni din acest an o pierdere netă de 308,51 milioane lei, în creştere cu 71% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă din 2011, de 179,77 milioane lei.

La 30 septembrie 2012, Oltchim înregistra plăţi restante de 1,06 miliarde lei.

Activitatea la Oltchim a fost sistată la sfârşitul lunii august.

Statul român deţine, prin Ministerul Economiei, 54% din acţiunile Oltchim.

Procedura de privatizare a Oltchim a fost încheiată prin nesemnarea contractului de vânzare-cumpărare pentru pachetul de acţiuni de 54% deţinut de Ministerul Economiei prin OPSPI, deoarece adjudecatarul licitaţiei nu a prezentat documente din care să rezulte că deţine disponibilităţile băneşti.

Realizatorul TV Dan Diaconescu câştigase licitaţia pentru acţiunile deţinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare preţ, de 203,149 milioane lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor