Andrian Candu propune declararea zilei de 16 decembrie, zi de doliu naţional

Luând în considerare istoria care leagă RM de Familia Regală, ar fi bine ca ziua de sâmbătă în care va avea loc înmormântarea Regelui Mihai să fie declarată zi de doliu naţional, afirmă speakerul Parlamentului.
Andrian Candu propune ca ziua înmormântării Regelui Mihai să fie zi de doliu naţional în R. Moldova
Andrian Candu propune ca ziua înmormântării Regelui Mihai să fie zi de doliu naţional în R. Moldova (facebook.com)

Andrian Candu propune declararea zilei de 16 decembrie, ziua în care va fi înmormântat Majestatea Sa Regele Mihai I al României, drept zi de doliu naţional în Republica Moldova. Preşedintele Parlamentului urmează să transmită în acest sens un demers Preşedinţiei.

”Pentru a păstra tradiţia lansată frumos anul trecut de fostul Preşedinte Nicolae Timofti, dar luând în considerare şi istoria care ne leagă de Familia Regală, ar fi bine ca ziua de sâmbătă să fie declarată zi de doliu naţional”, a declarat Andrian Candu.

Carmena Lupei, consultantul principal din cadrul Serviciului de Presă al Preşedinţiei RM anunţă pe contul său de socializare că Igor Dodon nu consideră necesar ca Republica Moldova să declare zi de doliu ca urmare a decesului unui conducător sau monarh al altui stat. "Cu tot respectul pentru ţara vecină şi poporul român, transmitem încă o dată condoleanţele noastre în legătură cu decesul Regelui Mihai I".

Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viaţă la 5 decembrie curent, la reşedinţa privată din Elveţia. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, la 16 decembrie 2017.

De menţionat că jurnalista Elena Robu a scris recent într-un editorial că ar fi fost bine ca liderii politici din România şi R. Moldova să îl preţuiască pe Regele Mihai înainte, nu după moartea sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe