Andrei Năstase şi-a asumat înfrângerea în alegeri. Promite că Blocul ACUM va continua reformarea justiţiei şi Procuraturii

Înfrângerea în alegeri este rezultatul întârzierilor în luarea măsurilor drastice de reformare a audiovizualului, a sistemului de drept, erorilor actului de guvernare şi boicotarea scrutinului de unele segmente electorale, afirmă Andrei Năstase.
Andrei Năstase
Andrei Năstase (Epoch Times România)

În prima conferinţă de presă după scrutinul de duminică, Andrei Năstase i-a urat succes primarului ales al Chişinăului, Ion Ceban „în îndeplinirea cu stricteţe a programului electoral făcut public”, asigurându-l că orice proiect propus în beneficiul tuturor chişinăuienilor va fi susţinut de consilierii blocului ACUM.

„Ne preocupă schimbarea în bine a vieţii oamenilor şi vom pune realmente umărul la rezolvarea problemelor cu care se confruntă zi de zi cetăţenii. Nu facem coaliţii politice de dragul funcţiilor”, a declarat acesta menţionând că rezultatul alegerilor locale reprezintă un semnal venit dinspre oameni, care aşteaptă de la noua guvernare şi de la cei din blocul ACUM, intensificarea luptei pentru reclădirea democraţiei şi a statului de drept.

Candidatul la funcţia de primar al Capitalei din partea blocului ACUM şi-a asumat înfrângerea care în opinia acestuia trebuie privită în complexitatea sa – de la întârzieri în luarea de măsuri drastice de reformare a audiovizualului, a sistemului de drept şi inerentele erori ale actului de guvernare până la boicotarea scrutinului de unele segmente electorale.

Andrei Năstase a promis că Platforma DA şi blocul ACUM nu se vor abate de la procesul de reformă profundă a societăţii, de asanare a reformei justiţiei şi Procuraturii, de a transforma toate instituţiile în entităţi care să lucreze spre binele oamenilor, în spiritul valorilor europene pe care este fundamentat programul de guvernare. Astfel, urmează să revină la conducerea Ministerului Afacerilor Interne „pentru a continua reformele începute, pentru a combate corupţia şi criminalitatea.”

În concluzie, liderul Platformei DA a mulţumit alegătorilor pentru prezenţa la vot subliniind că blocul ACUM şi Platforma DA au obţinut un rezultat bun având un număr mare de primari şi consilieri, chiar dacă au participat pentru prima dată la un scrutin local general. „Rezultatul din Capitală trebuie să îl privim cu modestie ca pe un imbold să devenim mai buni şi mai curajoşi!”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe