Andrei Marga este convins că noile autorităţi sârbe vor asigura respectarea drepturilor minorităţii române

Ministrul de externe Andrei Marga (DR), l-a primit joi pe Zoran Popović (ST), ambasadorul Serbiei la Bucureşti. (www.mae.ro)
Epoch Times România
24.05.2012

Ministrul de externe, l-a primit joi pe Zoran Popović, ambasadorul Serbiei la Bucureşti, prilej cu care şi-a exprimat convingerea că noile autorităţi sârbe vor asigura respectarea drepturilor etnicilor români din ţara vecină.

Şeful diplomaţiei române a exprimat convingerea că, ulterior încheierii exerciţiilor electorale din Republica Serbia, noua conducere de la Belgrad va continua să acţioneze cu responsabilitate pentru a fructifica cât mai eficient decizia Consiliului European de acordare a statutului de candidat la UE, în martie.

Totodată, Marga a reiterat susţinerea constantă a României, ca stat vecin şi prieten, pentru apropierea de UE a Serbiei şi a asigurat că ţara noastră va continua să acorde sprijin politic şi tehnic Belgradului pentru îndeplinirea criteriilor de aderare la UE. Ministrul de externe şi-a exprimat convingerea că noile autorităţi sârbe vor acţiona în spiritul relaţiilor de bună-vecinătate pentru a asigura că etnicii români de pe întreg teritoriul Serbiei vor beneficia de toate drepturile corespunzătoare statutului de minoritate naţională, se arată într-un comunicat al MAE.

Ministrul Andrei Marga şi-a exprimat speranţa că dialogul politico-diplomatic îşi va menţine dinamismul şi că proiectele de anvergură deja convenite vor intra în faza de implementare, în beneficiul ambelor părţi.

Cei doi oficiali au relevat nivelul ridicat al schimburilor comerciale bilaterale din ultimii ani, chiar şi în contextul situaţiei economice dificile din Europa. Au fost apreciate drept extrem de pozitive proiectele de colaborare transfrontalieră derulate până în prezent în cadrul programului IPA România-Serbia 2007 – 2013 şi s-a exprimat convingerea că această colaborare va continua să se dezvolte şi în noul cadru financiar asigurat de UE. În plus, a fost remarcată creşterea semnificativă a schimburilor culturale, ceea ce determină o mai bună cunoaştere între cetăţenii celor două state şi contribuie la dezvoltarea relaţiilor interumane.

În cadrul dialogului, a fost salutată cooperarea excelentă între România şi Serbia în cadrul iniţiativelor şi organizaţiilor de cooperare regională, afirmându-se că dezvoltarea colaborării în bazinul dunărean, în conformitate cu Strategia UE pentru Regiunea Dunării, constituie un domeniu prioritar de acţiune pentru ambele părţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor