Andreea Paul: "ANAF a intrat în război cu agricultorii"

După întreprinderile mici şi mijlocii, Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală execută acum agricultorii, acuză prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul.
Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

ANAF trebuie să-şi reconstruiască relaţia cu contribuabilii pe bază de parteneriat prin prevenţie şi suport informaţional, nu doar prin control, este de părere Andreea Paul, potrivit taraoasului-românia.ro

Aproximativ 3500 de agricultori din Satu Mare, persoane fizice, au fost sesizate anul acesta de către ANAF pentru neplata obligaţiilor fiscale pe veniturile agricole în urma subvenţiilor primite de la APIA în ultimii 3 ani. Aceste impozite se calculează pe baza normelor de venit şi sunt obligatorii, indiferent dacă agricultorul a obţinut profit sau pierdere.

"Din 1 februarie 2013, de când a intrat în vigoare declaraţia 221 pentru impunerea fiscală a veniturilor din agricultură, aceste impozite nu s-au prea plătit. Din neştiinţă în cea mai mare parte a cazurilor. Agricultorii nu au fost informaţi la timp, îmi spun în cadrul audienţelor pe care le-am avut săptămâna aceasta la cabinetul parlamentar din Satu Mare.

Acum li se calculează de către ANAF, pe baza datelor furnizate de către APIA, nu doar impozitele restante, ci şi penalităţile aferente, semnificative ca efort financiar pentru familiile agricultorilor. Acum e o adevărată nebunie la departamentele dedicate persoanelor fizice în toată ţara", a declarat Andreea Paul.

Prim-vicepreşedintele PNL se întreabă de ce nu au găsit timpul necesar timp de 3 ani să informeze agricultorii nici ANAF, nici APIA şi nici primăriile. "Asta înseamnă să nu-ţi pese de lege şi de contribuabili", a concluzionat Andreea Paul.