Anatol Şalaru: În dorinţa de a scăpa de puşcărie, Ghimpu şi Chirtoacă şi-au făcut un obiectiv din a-i ataca pe liderii ACUM

Un vot acordat unioniştilor penali care au intrat în cursa electorală numai pentru a scăpa de închisoare este un vot dat lui Dodon şi partidei ruse, afirmă preşedintele Partidului Unităţii Naţionale.
Anatol Şalaru, preşedintele PUN din R. Moldova
Anatol Şalaru, preşedintele PUN din R. Moldova (facebook.com/anatol salaru)

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru, susţine că interesele personale ale unor lideri unionişti, în special dorinţa de a scăpa de puşcărie ar prima, aceştia devenind "candidaţi spoiler". „PL şi Dorin Chirtoacă si-au făcut un obiectiv din a-i ataca pe Maia Sandu şi Andrei Năstase, cu care chipurile ar dori o alianţă postelectorală, uitând cu totul de PSRM şi Igor Dodon.

„Am tot sperat că partidele declarate unioniste să renunţe la participarea în aceste alegeri şi să sprijine blocul ACUM în acest scrutin de maximă importanţă pentru viitorul românesc al Basarabiei. O dovadă în acest sens este jocul PL de-a alianţa cu ACUM şi rolul de acoperire prestat de zisa convenţie euro-unionistă care a dispărut la fel de repede cum a şi apărut”, a adăugat liderul PUN.

Anatol Şalaru consideră important că în alegerile parlamentare din R. Moldova să primeze logica şi realismul fiindcă un vot acordat unioniştilor penali care au intrat în cursa electorală numai pentru a scăpa de puşcărie ar fi un vot dat lui Dodon şi partidei ruse.

„ACUM mai mult ca oricând este necesar să ieşim la vot în număr cât mai mare. Cu cât vom ieşi mai mulţi la vot cu atât victoria blocului ACUM va fi mai legitimă iar şansele de fraudare vor scădea”, a conchis politicianul.

Amintim că la sfârşitul anului trecut, reprezentanţii PUN au făcut apel la toţi unioniştii să participe masiv la alegerile din 24 februarie şi să voteze blocul ACUM. „Fără o mobilizare exemplară la alegeri în jurul blocului ACUM, R. Moldova va înceta să existe ca stat, transformându-se într-un apendice aflat la cheremul Rusiei, care va fi folosit şi împotriva Ucrainei, României şi a întregului spaţiu euroatlantic”, a declarat Şalaru, precizând că în caz de necesitate „vom sacrifica partidul, deoarece adevăraţii unionişti nu îşi doresc funcţii”.