ANAT: Tragedia cu japoneza ucisă putea fi evitată. Taximetriştii să nu mai fie lăsaţi să asalteze turiştii

Conducerea Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism a făcut un apel către autorităţi să nu mai lase taximetriştii să asalteze turiştii la aeroport. ANAT este de părere că dacă se acţiona în acest sens, tragedia cu japoneza ucisă zilele trecute putea fi evitată.
. (DIETER NAGL / AFP / Getty Images)
Cristina Boiangiu
24.08.2012

Conducerea Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism a făcut un apel către autorităţi să nu mai lase taximetriştii să asalteze turiştii la aeroport. ANAT este de părere că dacă se acţiona în acest sens, tragedia cu japoneza ucisă zilele trecute putea fi evitată. Ar fi fost necesar un control riguros în aeroport şi o monitorizare permanentă a ceea ce se întâmplă, susţin cei de la ANAT.

Ei s-au referit la zecile de taximetrişti care stau zilnic la sala de sosiri internaţionale a Aeroportului "Henri Coandă" din Bucureşti pentru a-i prelua pe pasagerii care sosesc în Bucureşti. Unii taximetrişti, de etnie romă, sunt foarte insistenţi şi nu îi lasă prea uşor în pace pe cei care le refuză ofertele.

"Am aterizat din Cipru pe Aeroportul «Henri Coandă» după miezul nopţii. După ce am trecut de toate controalele şi am ajuns la sosiri, mai mulţi taximetrişti m-au asaltat încă din aeroport, fără să fac o solicitare la vreun taxi. Unii cereau pentru o cursă de la aeroport în Rahova 100 de lei, cât factura la lumină pe o lună, în condiţiile în care cu un tarif normal preţul nu depăşeşte 30 de lei. Deşi eram practic hărţuită de aceştia, nimeni de la aeroport nu a intervenit. Am găsit cu greu zona de unde puteam lua autobuzul special", a povestit o pasageră.

La fel s-a întâmplat şi în cazul turistei japoneze care a fost găsită moartă în apropierea aeroportului. Ea a fost asaltată, pe 15 august, de un tânăr care i-a promis că îi va găsi o cursă ieftină cu taxiul, după care a ucis-o.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor