Taximetriştii spanioli, în stradă, împotriva măsurilor de austeritate impuse de guvernul Rajoy

Mii de taximetrişti au ieşit vineri pe stradă în Madrid pentru a denunţa măsurile de austeritate impuse de guvernul lui Mariano Rajoy.
(photos.com)
Epoch Times România
27.07.2012

Mii de taximetrişti au ieşit vineri pe stradă în Madrid pentru a denunţa măsurile de austeritate impuse de guvernul lui Mariano Rajoy.

Nemulţumiţi de propunerea de liberalizare al sectorului transportatorilor de persoane, taximetriştii au renunţat la curse şi au manifestat pe străzile din capitala spaniolă.

Taximetriştii acuză guvernul că lasă pe străzi peste 100 de mii de familii care trăiesc din taximetrie. Puţinii taximetrişti care nu s-au alăturat protestului au fost atacaţi de colegi, iar pasagerii din maşini au fost obligaţi să coboare.

Trei maşini au fost distruse, iar oamenii legii au reţinut 3 protestatari. Taximetriştii acuză guvernul că lasă pe străzi peste 100 de mii de familii care trăiesc din taximetrie.

Conform manifestanţilor dacă va fi aplicată liberalizarea orice posesor de maşină va putea face transport de persoane fără să aibă atestat sau licenţă. Mai mult taximetriştii spun că liberalizarea va duce la apariţia maxi-taxiurilor, ceea ce înseamnă o diminuare a comenzilor pentru taxiurile albe.

Guvernul spaniol a anunţat luna aceasta măsuri de austeritate în valoare de 65 de miliarde de euro. Pachetul este menit să convingă Uniunea Europeană şi investitorii că Madridul este serios în legătură cu reformele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor