Ambasadorul SUA: România va rămâne un partener privilegiat şi de încredere, stabil şi predictibil

Mark Gitenstein, fostul ambasador al SUA la Bucureşti
Mark Gitenstein, fostul ambasador al SUA la Bucureşti (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, la încheierea mandatului său în România, că parteneriatul strategic va continua să se dezvolte, iar ţara noastră va rămâne un partener privilegiat.

"România va rămâne un partener privilegiat şi de încredere, stabil şi predictibil, al SUA în regiune", a afirmat Gitenstein care a promis că va sprijini, pe viitor, "eforturile comune de aprofundare a cooperării, pe toate dimensiunile acestuia".

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, i-a făcut ambasadorului "o scurtă prezentare pe tema evoluţiilor interne, inclusiv a celor legate de procesul electoral" şi "a subliniat angajamentul Guvernului pentru a asigura desfăşurarea în condiţii de transparenţă a acestuia, cu respectarea principiilor democratice şi a statului de drept".

Corlăţean a apreciat contribuţia de ansamblu a ambasadorului Gitenstein la consolidarea şi extinderea Parteneriatului Strategic bilateral şi i-a înmânat oficialului american medalia aniversară "150 de ani de diplomaţie românească", se arată în comunicatul MAE.

Ambasadorul Mark Gitenstein şi-a prezentat scrisorile de acreditare la 2 septembrie 2009 şi îşi va încheia mandatul în România la 14 decembrie 2012.