Iohannis, întrevedere călduroasă cu Juncker

Şeful statului a avut, joi, o întâlnire deosebit de cordială cu Juncker. Nu se ştie încă dacă preşedintele a discutat cu şeful CE pe tema incendiarelor declaraţii de la Passau.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, au fost, joi, protagoniştii unei întâlniri extrem de cordiale la Bruxelles, în care gesturile amicale au curs, relatează B1 TV.

Potrivit sursei citate, manifestarea de prietenie dintre preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi preşedintele Klaus Iohannis a avut loc cu prilejul mesei rotunde, organizate înainte de începerea lucrărilor din cadrul Consiliului European de toamnă, arată sursa citată.

"Jean Claude Juncker caută compania preşedintelui român, căruia îi atrage atenţia prieteneşte, cu o palmă peste braţ, după care refuză strângerea de mână şi se avântă direct să-l sărute pe Klaus Iohannis", scrie B1.

Reamintim că, pe de altă parte, preşedintele Iohannis a fost criticat în termeni duri de fostul şef al statului Traian Băsescu, pentru lipsa unei reacţii ferme în urma incendiarelor declaraţii privind relaţiile UE cu Rusia făcute de Juncker la Passau, declaraţii care, potrivit lui Băsescu, denotă o lipsă de interes faţă de securitatea României.

”E o involuţie formidabilă a UE în raporturile cu Rusia. Vă asigur că declaraţiile lui Jean Claude Juncker de la Passau nu sunt declaraţii făcute de Juncker că aşa crede el. Acele declaraţii au avut binecuvântarea Germaniei şi a Franţei, nu a Marii Britanii.

Din punct de vedere al susţinerii nevoilor noastre de securitate în interiorul UE trebuie făcute clarificări imediate, iar preşedintele României era cel care trebuia să aibă o reacţie extrem de tăioasă la declaraţiile lui Juncker, pentru că sunt împreună colegi în CE. Reacţia nu a existat. Autorităţile de la Bucureşti trebuie să fie active pentru că nu este permis ca Junker să facă aceste declaraţii fără a da doi bani pe interesele României", declara, marţi, Traian Băsescu.

Întrebat la o zi după criticile lui Băsescu ce opinie are despre declaraţiile lui Juncker, Klaus Iohannis, care tocmai îşi anunţa plecarea la Bruxelles, a refuzat să se lanseze în comentarii, până ce nu vorbeşte cu preşedintele CE.

"Această poziţie e una surprinzătoare şi voi afla mai multe detalii cu ocazia întâlnirilor pe care le voi avea cu ocazia Consiliului European. E neobişnuit ca Preşedintele Comisiei Europene să facă declaraţii în chestiuni cheie fără să armonizeze aceste declaraţii cu statele membre. În acest sens, prefer să aflu prima dată ce a dorit să spună şi după aceea să comentăm", a declarat Iohannis.

Încă nu se ştie dacă preşedintele a avut, cu ocazia călduroasei întrevederi de la Bruxelles, o discuţie cu Junker pe această temă. Iohannis a anunţat însă că va susţine o conferinţă de presă, astăzi, la ora 12, la sediul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană (Bruxelles).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne