Ambasadorul SUA critică legea Defăimării: "Ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu preţul libertăţii de exprimare"

Dezavuată de opinia publică, de mare parte din presă, de partidele de opozite etc., Legea Defăimării a lui Liviu Dragnea le displace şi americanilor.
Hans G. Klemm, din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România.
Hans G. Klemm, din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În contextul valului de indignare publică stârnit de proiectul legislativ al lui Liviu Dragnea ce introduce amenzi dure pentru "defăimări", ambasadorul SUA la Bucureşti Hans Klemm a afirmat, într-o declaraţie de presă, că politica Guvernului SUA pe acest subiect este clară, şi anume: "Ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu preţul libertăţii de exprimare!"

Redăm declaraţia ambasadorului SUA la Bucureşti:

"Referitor la proiectul legislativ cu titlul "Proiect de Lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup", politica Guvernului Statelor Unite ale Americii este clară. Protejarea libertăţii de exprimare, chiar şi în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăţi democratice sănătoase. Condamnăm discriminarea şi ura, dar în acelaşi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu preţul libertăţii de exprimare. Aşa cum a declarat preşedintele Obama: "Cea mai puternică armă împotriva discursului instigator la ură nu este reprimarea, ci libertatea de exprimare, voci ale toleranţei care se ridică împreună împotriva bigotismului..." scrie Hans Klemm.

Reamintim că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a iniţiat un proiect legislativ ce prevede amenzi uriaşe pentru "defăimare socială." Iniţiativa, pe care Dragnea a încercat să o prezinte drept una "europeană", a "toleranţei", a fost percepută de opinia publică drept o tentativă inacceptabilă de a institui cenzura în mediul online.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne