Ambasada din Damasc a luat legătura cu tatăl româncelor despre care s-a afirmat că ar fi fost ucise

Epoch Times România
02.06.2012

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că, în urma demersurilor de clarificare a situatiei intreprinse de Ambasada României la Damasc, nu se confirmă informaţia privind presupusul deces al celor două tinere de cetăţenie română în incidentele de la Houla.

”Ambasada României la Damasc a reuşit să ia legătura telefonic, în cursul zilei de astăzi (n.r. - sâmbătă), cu tatăl celor două tinere, care a confirmat că acestea sunt în viata, iar starea de sănătate a acestora este foarte bună.

Şi purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Bogdan Oprea, a anunţat sâmbătă că cele două femei de origine română despre care s-a susţinut că au murit în masacrul de la Hula, Siria, sunt în viaţă.

Surse siriene au declarat vineri că două tinere românce, în vârstă de 18, respectiv 19 ani, ar fi fost ucise săptămâna trecută la Houla, în Siria.

Fetele sunt fiicele unui medic de origine siriană, Abdul Al Hakim Al Masri, şi ale unei românce. Aceleaşi surse precizau că şi medicul Al Masri, care a studiat la Timişoara, ar fi murit în urma atacului din Houla.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor