Alpinism: Clubul Alpin Român organizează la Buşteni o etapă din Cupa Mondială de căţărare pe gheaţă

Epoch Times România
09.01.2014

Clubul Alpin Român organizează la Buşteni, în perioada 15-18 ianuarie, a doua etapă din circuitul Cupei Mondiale de căţărare pe gheaţă, potrivit unui comunicat.

Este pentru a noua oară consecutiv când România găzduieşte o etapă a acestui eveniment internaţional, desfăşurat sub egida Uniunii Internaţionale a Asociaţiilor de Alpinism.

Competiţia este una deosebit de spectaculoasă, iar în acest an la Buşteni participă peste 90 dintre cei mai buni sportivi ai lumii, reprezentând până în prezent 15 ţări: Azerbaidjan, Canada, Cehia, Coreea, Elveţia, Franţa, Iran, Italia, Japonia, Marea Britanie, Rusia, Slovenia, SUA, Ucraina şi România.

Concursul cu premii de peste 10.000 euro are două probe: viteză şi dificultate - fiecare pe două categorii: masculin şi feminin. Probele se vor desfăşura pe parcursul celor patru zile, în etapele de calificări, semifinale şi finale.

Competiţia se desfăşoară pe structuri artificiale de 25 m înălţime, acoperite parţial cu gheaţă. Structura pentru proba de dificultate este considerată de unii sportivi de top printre cele mai grele din lume.

Structura pentru proba de viteza este cea pe care s-a stabilit recordul mondial de viteză la căţărare pe gheaţă.

Evenimentul va avea loc la baza pârtiei Kalinderu din Buşteni şi este organizat de Clubul Alpin Român, împreună cu Primăria Buşteni, Uniunea Internaţională a Asociaţiilor de Alpinism şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

Prima etapă a Cupei Mondiale se desfăşoară în Coreea de Sud, iar următoarele vor avea loc în Elveţia, Franţa, Italia şi Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor