Alina Gorghiu despre ofensiva ANAF: "Nu otrăveşti câinele ca să scape de purici"

Acţiunile ANAF au fost un fiasco incredibil, dovedit de însuşi faptul că Guvernul schimbă legislaţia în domeniu, a declarat joi co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Zalău.
Alina Gorghiu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
03.04.2015

Acţiunile ANAF au fost un fiasco incredibil, dovedit de însuşi faptul că Guvernul schimbă legislaţia în domeniu, a declarat joi co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Zalău.

"În opinia mea, simplul fapt că Guvernul a anunţat că va schimba legislaţia înseamnă că recunoaşte că acţiunile ANAF au fost un fiasco incredibil. Îmi spunea un prieten: nu otrăveşti câinele ca să scape de purici. Nu omori micul întreprinzător ca să scapi de evaziune. Ceea ce a făcut Guvernul Ponta nu s-a mai întâmplat până acum în România. Realmente a omorât micul întreprinzător şi a terorizat o categorie de comercianţi dând sancţiuni disproporţionate. Eu mă întreb, şi toată lumea se întreabă, de ce nu vedem o adevărată lupta cu marea evaziune pentru că în realitate acolo este problema. (...) Realmente, din punctul meu de vedere, toate aceste demersuri făcute în ultima perioadă, la nivel naţional, constat, înseamnă un fiasco total al luptei antievaziune", a declarat Gorghiu, citată de Hotnews.

La rândul său, Vasile Blaga, cel de-al doilea copreşedinte al PNL, prezent şi el la întâlnirea cu membrii de partid din Sălaj, a precizat că miile de oameni care ar putea rămâne pe drumuri după ce ANAF a închis firmele la care lucrau, vor fi "ţinuţi în spate" tot de de către stat, prin acordarea ajutorului de şomaj.

Gorghiu şi Blaga au fost prezenţi joi, la Zalău, la Consiliul de coordonare judeţean al filialei Sălaj a PNL, eveniment la care au participat circa 400 de membri şi simpatizaţi ai partidului.

Declaraţiile despre ANAF vin pe fundalul unei ofensive fără precedent a instituţiei contra evaziunii în urma căreia numeroase firme mici - magazine, terase, cafenele etc. - au fost închise pentru sume nefiscalizate ridicol de mici de 3 sau 5 lei, în timp ce despre recuperări ale prejudiciilor din marile dosare penale sau despre măsuri luate împotriva marilor firme cu datorii uriaşe la stat nu s-a auzit mai nimic.

După ce presa, societatea civilă, opoziţia etc. au reacţionat faţă de modul în care operează ANAF, punând pe butuci micul sector privat, premierul Ponta şi şeful ANAF au anunţat o schimbare a legislaţiei. În şedinţa de guvern de joi urma să se discute un proiect de modificare a legislaţiei care să interzică sancţionarea (amendă sau închidere) comercianţilor la care s-au găsit sume nefiscalizate sub pragul de 300 de lei, a declarat miercuri şeful ANAF.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor