Alexei Navalnîi: Îi felicit pe cetăţenii Republicii Moldova cu prima femeie preşedinte

Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) din R. Moldova
Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) din R. Moldova (facebook.com/PAS)

Alexei Navalnîi, celebrul critic al Kremlinului a scris într-un mesaj pe pagina sa de socializare că o felicită pe Maia Sandu pentru victoria în alegerile de duminică, iar pe cetăţenii Republicii Moldova îi felicită pentru faptul că au ales prima femeie preşedinte.

„Moldova are totul pentru o dezvoltare prosperă. Îi lipsea doar preşedintele care să lupte cu corupţia. Acum şi pe aceasta o are. Minunat!”, se arată în mesajul lui Navalnîi.

Până şi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria la prezidenţiale. Potrivit unui comunicat publicat pe pagina preşedinţiei ruse, liderul de la Kremlin i-a expediat o telegramă în care îşi exprimă speranţa că activitatea Maiei Sandu să contribuie la dezvoltarea constructivă a relaţiilor dintre Moldova şi Federaţia Rusă.

„Sper că activitatea dumneavoastră de şefă a statului va contribui la dezvoltarea constructivă a relaţiilor dintre ţările noastre. Acest lucru, fără îndoială, ar satisface interesele fundamentale ale popoarelor din Rusia şi Moldova”, a scris preşedintele rus în telegramă.

Menţionăm că duminică, 15 noiembrie, în Republica Moldova s-a desfăşurat cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru funcţia de preşedinte. În urma numărării a 100% dintre voturi, Maia Sandu a acumulat 57,75%, depăşindu-l pe oponentul ei Igor Dodon care a obţinut 42,25%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe