Alexandrescu: De aţi fi Tusk şi în spatele vostru ar fi aşezat Adrian Severin, ce părere v-aţi face?

Vor mai trece ani buni până să putem repara imaginea dezastruoasă a României creată de PSD şi ALDE, opinează Vlad Alexandrescu, după ceremonia oficială de la Ateneu unde, în spatele preşedintelui Consiliului UE a fost aşezat un europarlamentar condamnat pentru luare de mită.
Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu (Facebook, Vlad Alexandrescu)

Fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu, actualmente senator USR, critică dur modul în care coaliţia la putere s-a prezentat la ceremonia oficială de preluarea a preşedinţiei UE organizată joi seara la Ateneu. Şi nu doar modul în care s-a prezentat ci şi modul în care a gândit scenariul evenimentului, precum şi mesajele pe care guvernanţii le-au transmis.

Mai exact, senatorul USR reaminteşte că în spatele lui Donald Tusk a fost aşezat un europarlamentar condamnat pentru luare de mită, faptul că un for ce ar trebui să fie de înaltă ţinută, precum Camera Deputaţilor, a fost reprezentat de Florin Iordache, "unealta lui Liviu Dragnea împotriva Codurilor Penale" etc.

Redăm integral postarea senatorului:

"De aţi fi înalţi oficiali europeni veniţi în România, ce mesaj v-ar transmite primirea din seara asta de la Ateneu?

De aţi fi Donald Tusk şi în spatele vostru ar fi aşezat Adrian Severin, ce părere v-aţi face? În spatele Preşedintelui Consiliului European este aşezat un fost europarlamentar condamnat pentru luare de mită în Parlamentul European. E o coincidenţă sau mesajul guvernului că aprobă corupţia şi la nivel european?

Dacă ar veni Florin Iordache, unealta lui Dragnea împotriva Codurilor penale, ca reprezentant al Camerei Deputaţilor, ce impresie v-ar face? Acelaşi individ care acum câteva luni spunea că n-avem nevoie opiniile europenilor, că el ştie mai bine, dar care acum pune mâna pe inimă şi se jură că este pro-european până la moarte. Aţi crede că Parlamentul este condus de oameni de încredere sau de mincinoşi?

Dacă v-ar vorbi Viorica Dăncilă, ca şef al Guvernului României, aţi crede că România este condusă de minţile ei cele mai luminate ori că numai idioţii şi oportuniştii reuşesc să ajungă în aceste funcţii?

Singurul lucru care i-a oprit să se ridice de pe scaune şi să plece a fost, probabil, lipsa lui Dragnea. Atât ar mai fi trebuit: ca după ce a furat banii din fondurilor europene, aşa cum a arătat raportul OLAF, după ce i-a împroşcat cu noroi în discursurile sale, după ce i-a sfidat pe toţi partenerii europeni, să vină cu zâmbetul pe buze să dea mâna şi să facă o poză.

El este plecat în "vacanţă", ori aşa pretinde cel puţin. O coincidenţă care nu poate decât să ne bucure şi un semnal că nimeni din Uniunea Europeană nu doreşte să se afişeze cu acest personaj toxic.

Vor mai trece ani buni până să putem repara imaginea dezastruoasă a României creată de PSD şi ALDE", scrie, pe Facebook, senatorul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne