Alexandr Slusari cere verificarea cheltuielilor făcute de Igor Dodon în vacanţele de lux

Igor Dodon, petrecând vacanţa în Maldive
Igor Dodon, petrecând vacanţa în Maldive (Ziarul de Gardă)

Deputatul Platformei DA Alexandr Slusari informează că marţi, 21 ianuarie, a expediat către Autoritatea Naţională de Integritate şi Serviciul Fiscal de Stat un demers, în care cere verificarea cheltuielilor lui Igor Dodon pentru toate vacanţele de lux, raportate la declaraţiile de venit ale familiei preşedintelui.

Potrivit demersului, parlamentarul sugerează instituţiilor vizate să aplice metodele indirecte de estimare a veniturilor, prevăzute de Codul fiscal şi să constate circumstanţele evaziunii fiscale în proporţii deosebite.

În context, Alexandr Slusari a menţionat că şi Andrei Năstase a pregătit „un denunţ în privinţa lui Igor Dodon adresat procuraturii privind îmbogăţirea ilicită, semnat deja de aproape două mii de oameni”.

Potrivit unei investigaţii, realizate de Ziarul de Gardă, preşedintele Igor Dodon, ale cărui conturi, în ultimii 15 ani, au fost alimentate, oficial, doar din bugetul de stat, s-a odihnit în această perioadă în mai multe zone exotice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe