Alexandr Slusari: Statul riscă să rămână fără terenul adiacent Arenei Naţionale Chişinău

Alexandr Slusari, deputat al blocului ACUM
Alexandr Slusari, deputat al blocului ACUM (facebook.com/Platforma DA)

Vicepreşedintele Parlamentului moldovean Alexandr Slusari solicită informaţii Procuraturii Generale şi Centrului Naţional Anticorupţie cu privire la intentarea dosarului penal în cazul proiectului Arena Naţională, întrucât Ministerul Economiei încă în vara anului 2019 a transmis materialele necesare acuzatorilor.

Acesta aminteşte că proiectul Arena Naţională a fost început cu multiple încălcări, comuna Stăuceni fiind lipsită de aproape 70 de hectare de teren agricol, dintre care 59 nu sunt folosite deloc în cadrul construcţiei.

„Studiul de fezabilitate a fost făcut superficial de către un ONG necunoscut, iar concursul organizat de ochii lumii, cu un singur participant din Turcia.

În grabă a fost fondată o întreprindere de stat în frunte cu un consilier al lui Candu. A lipsit un calcul elementar în privinţa recuperării investiţiilor în contextul capacităţii Arenei raportate la numărul de populaţiei din ţară”, notează deputatul Platformei DA.

În opinia lui Alexandr Slusari, există un risc sporit ca statul să rămână în orice moment fără lotul de pământ, a cărui valoarea comercială se estimează minimum cu 70 mln. euro. „Terenul este, cel mai probabil, gajat şi, posibil, regajat. Cine va răspunde pentru tot ce s-a întâmplat? Cer Ministerului Economiei informaţie şi claritate privind finalizarea construcţiei şi soarta terenului adiacent de 59 ha.”