Alexander Zverev, considerat posibil câştigător al titlului, a pierdut în sferturi la US OPEN

Jucătorul german de tenis Alexander Zverev. (Getty Images)
Veronica Petrică
04.09.2024

După ce a pierdut partida din sfertul de finală la Flushing Meadows, New York, în faţa americanului Taylor Fritz (12 ATP), tensimenul german Alexander Zverev (4 ATP) a catalogat situaţia ca fiind absolut groaznică.

Când a fost întrebat dacă a fost frustrat că a pierdut oportunitatea de a câştiga primul titlu de Grand Slam într-un turneu în care Novak Djokovic şi Alcarez au ieşit din prima săptămână, el a recunoscut că aceasta a fost „cea mai mare supărare din ultima vreme”.

Zverev a fost învins de Fritz cu scorul 7-6 (7/2), 3-6, 6-4, 7-6 (7/3). După un joc destul de neinspirat, în care a făcut 78 de erori neforţate, germanul a declarat:

„Nu am făcut nimic pentru a merita să câştig.”, precizând că „A fost absolut groaznic”.

El a explicat starea din timpul jocului astfel: „La un moment dat nu am mai ştiut ce să fac.”, „Nu aveam absolut nicio idee dacă ar trebui să încerc, dacă ar trebui să pun mingea pe teren. Apoi am încercat să pun mingea pe teren, iar ea se ducea în partea inferioară a fileului.”

Zverev a mai avut două experienţe neplăcute la turnee de Grand Slam: a pierdut finala US Open în 2020 cu Dominic Thiem, iar anul acesta, la Roland Garros, a fost învins de Carlos Alcaraz într-o finală de cinci seturi.

Tylor Fritz (getty image)
Tylor Fritz (getty image)

Taylor Fritz ar putea deveni primul american care câştigă U.S. Open la simplu masculin de la Andy Roddick în 2003.

El a declarat după câştiarea partidei: „Mă simt extraordinar. Am avut multe şanse să ajung în sferturile de finală de-a lungul anilor, dar astăzi a fost diferit. Se cuvine să o fac aici, la Open, în faţa acestei mulţimi”.

Fritz se va confrunta cu compatriotul său Frances Tiafoe, al doilea favorit, bunul său prieten, după ce bulgarul Grigor Dimitrov s-a retras din competiţie din cauza unei accidentări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor