Alex Cozer: Palma sfidătoare dată noii guvernări de Procuratura Generală ar trebui să fie o lecţie, dacă guvernarea mai e în stare să înveţe ceva

Alex Cozer, jurnalist
Alex Cozer, jurnalist (facebook.com / Alexandru Cozer)

„Palma sfidătoare pe care a dat-o astăzi „statul în stat” denumit Procuratura Generală noii guvernări, ar trebui să fie o lecţie”, a scris jurnalistul Alex Cozer pe contul personal de Facebook, adăugând totodată că „asta dacă guvernarea mai e în stare să înveţe ceva”.

În contextul în care ministrul de Interne, Andrei Năstase a solicitat Procuraturii Generale iniţierea unei cauze penale privind Uzurparea puterii în stat de către Plahotniuc, Cozer a ţinut să specifice că „nu poţi, frate, la 8 iunie, să votezi o hotărâre de Parlament prin care să constaţi că statul e capturat, iar una dintre primele instituţii captive trecute e Procuratura, iar peste 10 zile să te adresezi acolo pentru a investiga uzurparea puterii în stat”.

Mai mult decât atât, jurnalistul consideră că nu poţi să te laşi ademenit de nişte promisiuni făcute de fostul procuror general, Eduard Harunjen, iar „atunci când vezi că ai fost păcălit, să te rogi la el să demisioneze”.

„Nu poţi să vorbeşti despre „reformarea” procuraturii prin aducerea unui ONG-ist milionar în frunte, pentru că acolo mai rămân sute de rechini care au devenit şi ei milionari în doar câţiva ani de activitate.

Ori acţionaţi acum, ori vă rămân doar două soluţii: să deveniţi şi voi captivii acestui stat în stat, format din judecători şi procurori; să vă treziţi chiar voi cu cătuşe pe mâini peste câteva luni, dacă veţi mai acţiona atât de bezmetic şi fără nicio strategie clară şi eficientă”, a conchis Cozer, în postarea sa.

Procuratura Generală a anunţat joi, 25 iulie, că a examinat denunţul ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase, înregistrat la 20 iunie 2019 şi ca urmare, a emis ordonanţă de refuz în pornirea urmăririi penale pe motiv că nu există fapta infracţiunii de „uzurpare a puterii de stat”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe