Alertă cu bombă la hotelul unde era cazată Lasconi / Făptaşul a fost prins

Elena Lasconi (Captura Video)
Loredana Diacu
10.09.2024

Luni după-amiază, un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat prezenţa unei bombe într-un hotel aflat în apropierea centrului Timişoarei. Persoanele cazate în hotel au fost evacuate imediat iar la faţa locului au intervenit poliţişti, jandarmi şi lucrători SRI care au căutat dispozitivul.

Printre cei cazaţi în hotel şi evacuaţi s-a aflat şi lidera USR, Elena Lasconi.

„E alarmă cu bombă la hotelul la care sunt cazată în Timişoara de vineri şi până mâine. Eu acum sunt în afara hotelului. Există un coleg care a rămas în camera de hotel şi a fost scos de urgenţă în jurul orei 6 fără zece, iar acum e plin de forţe de ordine. E cel puţin ciudat ce se întâmplă, dar să sperăm că este doar o alarmă falsă cu bombă”, a declarat Lasconi, într-un live făcut de pe bancheta din spate a maşinii în care se afla.

Poliţiştii l-au prins şi l-au amendat pe cel care a sunat la 112 şi a anunţat prezenţa unui dispozitiv explozibil la Hotelul Continental din Timişoara. Bărbatul are 50 de ani şi a fost amendat cu 4.000 de lei.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este o alarmă falsă, fiind identificat apelantul, un bărbat în vârstă de 50 de ani. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu suma de 4.000 de lei conform OUG 34/2008 privind apelarea nejustificată a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112”, a transmis IPJ Timiş, potrivit HotNews.

Bărbatul, care este cunoscut cu afecţiuni psihice, conform publicaţiei locale Opinia Timişoarei, a fost dus la Clinica Psihiatrică „Eduard Pamfil” din Timişoara în vederea efectuării unui control de specialitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor