Alegerile din Coreea de Nord s-au “bucurat” de o prezenţă de 99,97%

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un.
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un. (Captură Foto)

Alegerile nord-coreene controlate de stat au înregistrat duminică o prezenţă de 99,97%, doar cei plecaţi în afara ţării neputând să participe, a raportat presa de stat, conform Sky News.

Aproape întreaga ţară a particiupat la vot, incluzând vârstnicii şi bolnavii, care şi-au depus buletinele în “urnele de votare mobile” pentru candidaţi necontestaţi şi aleşi cu atenţie de Partidul de guvernament.

Liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Jong-un, care deţine controlul absolut asupra celor 24,9 milioane de cetăţeni ai ţării, a fost văzut de asemenea la votare în capitala Phenian.

Au fost primele alegeri locale ale lui Kim de când şi-a moştenit poziţia în 2011. Alegătorii aparent au cântat şi dansat în timp ce îşi depuneau buletinele la secţiile de votare.

Alegerile locale se desfăşoară la fiecare 4 ani şi votanţii aleg primari, adunări locale şi guvernatori, care se întâlnesc de două ori pe an pentru a aproba bugete şi pentru a-i susţine pe liderii aprobaţi de Partidul de guvernament.

În 2011, când a fost înregistrată o prezenţă la vot tot de 99,97%, 28.116 reprezentanţi au fost aleşi ca deputaţi fără niciun singur vot de opoziţie.

Alegerile sunt criticate şi considerate ca fiind un efort pentru a crea o impresie falsă că în Coreea de Nord ar fi democraţie. Dar, în acelaşi timp, alegerile reprezintă un bun prilej ca guvernul să vadă cine se sustrage de la eveniment şi, de asemenea, reprezintă un bun prilej pentru a elimina orice comportament dizident.

Serviciile secrete sud-coreene susţin că zeci de oficiali nord-coreeni au fost eliminaţi de când Kim a ajuns la putere în 2011, aici regăsindu-se şi unchiul său, Jang Song-Thaek, care a fost executat în 2013.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe