Alba-neagra, contracarată la Londra cu „Ursus”

Români împotriva Scotland Yard (www.ziarulromanesc.net)
Bogdan Costea
05.07.2012

După cerşetorii romi care i-au exasperat pe englezi, Londra a fost invadată de zeci de escroci cu paşaport românesc, specializaţi în jocurile tip "alba neagra". Publicaţiile „Ziarul românesc” şi „Gazeta românească " scriu că parlamentarii britanici au făcut un apel către poliţie pentru ca aceasta să efectueze acţiuni pentru a se stopa creşterea numărului de bande care se ocupă de jocuri de noroc ilegale pe Westminister Bridge, ideea fiind aceea că escrocii care operează chiar lângă Parlament ameninţă să afecteze imaginea Londrei pe timpul Olimpiadei.

Nouă bande care jucau în mod fraudulos zaruri sau alba-neagra fost văzute operând pe pod în ultimele săptămâni, jecmănind turiştii şi vizitatorii din capitală. “Este o problemă clară pe care o avem în această parte de oraş. Există un volum limitat de resurse ale poliţiei. Este o pacoste, se întâmplă în fiecare an. Există riscul subminării unei foarte importante perioade de când noi vrem să prezentăm Londra întregii lumi”, a spus Mark Field, parlamentar pentru Londra şi Westminister.

Duwayne Brooks, un consilier liberal-democrat pentru Lewisham, a scris pe Twitter: “Ei sunt mereu acolo. Uneori am văzut chiar şi nouă bande. Ar trebui rezolvată această problemă, însă este dificil. Dacă îi arestezi, sunt eliberaţi pe cauţiune. Pur si simplu ies şi o fac din nou”.

Acum câteva zile, Scotland Yard a declanşat operaţiunea Ursus, în 10 cartiere, pentru anihilarea bandelor. Escrocii români care păcăleau turiştii cu alba-neagra pe Podul Westminister nu au bănuit nimic când un autobuz roşu cu etaj a oprit lângă ei. Ei erau atenţi să nu apară vreo maşină de poliţie sau poliţişti în civil. Când s-au deschis uşile autobuzului şi circa 30 de poliţişti în civil şi în uniforme au luat cu asalt trotuarul, au fost luaţi complet prin surprindere.

Poliţia a împrumutat autobuzul Arriva London pe timpul zilei, pentru a-i prinde pe românii care jecmănesc zi de zi turiştii pe pod. Operaţiunea, denumită Ursus, plănuită cu grijă, a implicat tactici sub acoperire şi poliţişti sub acoperire care s-au amestecat cu mulţimea pentru a-i prinde pe răufăcători.

Timp de cinci ore ofiţerii de la Comandamentul pentru Siguranţa Transportului au aşteptat în autobuzul care primise numele de cod Red One, pentru a acţiona.

Ar trebui rezolvată această problemă, însă este dificil. Dacă îi arestezi, sunt eliberaţi pe cauţiune. Pur si simplu ies şi o fac din nou

Au existat numeroase starturi false în timp ce poliţia îi aştepta pe românii cu alba -neagra să sosească, şi la un moment dat operaţiunea aproape a fost anulată când un grup de posibili suspecţi au observat autobuzul aşteptând pe o stradă lăturalnică.

Peste 25 de români au fost reţinuţi şi 12 au fost acuzaţi pentru infracţiuni legate de jocuri de noroc. Ofiţerii au sechestrat sute de lire sterline în numerar şi mai multe seturi de jocuri.

Sgt. Darin Birmingham, care a pus la punct operaţiunea Ursus, a declarat: “Londra suferă din cauza infracţionalităţii din Europa de Est şi acest lucru trebuie să înceteze. Oamenii care vin la Londra pentru Jocurile Olimpice doresc o călătorie plăcută, nu vor să fie furaţi. Aceasta a fost o operaţiune cu un succes imens care a trimis un mesaj puternic acestor bande cum că nu vor fi tolerate în Londra. Ne vom întoarce aici în stradă în fiecare zi pentru a le descuraja. Acestea sunt măsurile pe care doresc să le vadă londonezii, oamenii ne-au felicitat pentru acţiunea de astăzi”.

Într-o serie de raiduri cu numele de cod Operatiunea Ursus, 400 de ofiţeri au făcut cel puţin 54 de arestări pentru infracţiuni legate de furturi şi jocuri ilegale. Inspectorul şef John Sutherland a spus: “Aceste infracţiuni sunt orchestrate de reţele de crimă organizată. Luăm în vizor atât infractorii din vârf cât şi pe cei de la bază”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor