Agenţii de informaţii ameninţă cu „atacuri nucleare” împotriva lui Trump

Un fost agent NSA, analist şi ofiţer de contra-spionaj, a postat pe Twitter, miercuri, ameninţări pentru Donald Trump din partea serviciilor de informaţii care susţin că vor trece la “atacuri nucleare” împotriva noului preşedinte american.
Donald Trump
Donald Trump (Drew Angerer/Getty Images)

John Schindler, un analist al securităţii naţionale pentru Observer şi fost angajat al NSA, a publicat un articol duminică, având ca titlu “Începe revolta spionilor împotriva lui Trump”, în care afirma că membrii comunităţii serviciilor de informaţii se răzvrătesc împotriva lui Trump pentru că anumiţi oficiali din administraţia acestuia au presupuse legături cu Kremlinul.

Situaţia este atât de gravă încât, conform lui Schindler, agenţiile de informaţii au început să nu mai informeze corect Casa Albă.

Ridicând din nou la fileu presupusa colaborare dintre Rusia şi administraţia Trump, ziarul New York times a publicat pe 15 un nou artucol în care nu făcea decât să reşapeze acuzaţii vechi din timpul campaniei electorale, care de altfel au şi fost anchetate de FBI.

NYT îl acuza pe fostul manager al campaniei lui Trump, Paul Manafort, de legături cu oficiali ai serviciilor de informaţii ruseşti. Legăturile de afaceri ale lui Manafort cu politicieni ucraineni nu a fost niciodată un secret, iar FBI-ul nu l-a acuzat de vreo infracţiune, deşi l-a investigat. Deşi Paul Manafort a susţinut că nu avea cum să ştie dacă oamenii cu care făcea afaceri în Ucraina erau agenţi KGB, a fost demis în timpul campaniei, tocmai pentru a nu cauza probleme în campania electorală.

Articolul NYT afirma, totuşi, că “nu este neobişnuit pentru oamenii de afaceri americani să intre în contact cu oficiali ai serviciilor de informaţii străine, câteodată neintenţionat”. Cu toate acestea, fragmentul din titlul răsunător “Consilierii campaniei lui Trump au avut contact în mod repetat cu serviciile de informaţii ruseşti” a fost folosit de canalele de ştiri principale pentru a mona un nou atac împotriva administraţiei Trump.

După ce preşedintele Trump a denunţat nervos raportul New York Times, acuzând aparatul serviciilor de informaţii de dezvăluiri ilegale, Schindler a dus atacul acestuia la un nou nivel.

Miercuri a fost întrebat pe Twitter “ce crezi că se întâmplă în acest moment în interiorul NatSec [serviciilor de securitate naţională, n.r], ca urmare a tweet-ului lui Trump din această dimineaţă?”.

Fostul angajat NSA a răspuns afirmând că “un prieten cu rang înalt în comunitatea serviciilor de informaţii” i-a trimis un mesaj în care i-a promis că se va răzbuna pe preşedinte.

“Acum vom începe războiul nuclear. Războiul comunităţii serviciilor de informaţii trece la noi niveluri. Tocmai am primit un mesaj pe email de la un prieten de rang înalt din comunitate, care începea astfel: va sfârşi în închisoare”, a postat Schindler.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe