Adunarea Naţională franceză susţine ridicarea sancţiunilor împotriva Rusiei

Adunarea Naţională a Franţei a adoptat o rezoluţie prin care cere guvernului să respingă sancţiunile împotriva Rusiei, a raportat joi agenţia de ştiri Interfax.
Soldaţi francezi patrulează lângă Turnul Eiffel din Paris, 14 noiembrie 2015.
Soldaţi francezi patrulează lângă Turnul Eiffel din Paris, 14 noiembrie 2015. (Captură Foto)

Deputaţii francezi au votat rezoluţia cu 55 la 44, iar Nicolas Dhuicq, un membru al Partidului Republican, a declarat pe Twitter că a fost o “victorie istorică”.

Rezoluţia are legătură cu sancţiunile pe care Uniunea Europeană le-a impus împotriva Rusiei în semn de protest faţă de anexarea de către aceasta a peninsulei ucrainene Crimeea în 2014. Rezoluţia cere ca Parisul nu numai să respingă reînnoirea sancţiunilor în iunie 2016 ci chiar să “înceapă discuţii în vederea ridicării rapide a tuturor sancţiunilor politice aplicate împotriva Rusiei”, inclusiv cele împotriva deputaţilor ruşi.

Rezoluţia susţine că introducerea sancţiunilor nu a dus la uşurarea crizei ucrainene şi, în schimb, a afectat interesele economice ale Franţei şi Rusiei, a mai susţinut Interfax.

Legiuitorii francezi au mai precizat că ei doresc un dialog cu Moscova în privinţa suspendării embargoului impus de Rusia asupra produselor agricole franceze.

Sancţiunile nu vor fi ridicate înainte ca Moscova şi Parisul să ajungă la un acord asupra termenilor unui parteneriat funcţional pentru lupta împotriva terorismului, a mai raportat Interfax.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe