Adriean Videanu anunţă că îl dă în judecată pe Ponta pentru calomnie

Deputatul PDL Adriean Videanu a anunţat vineri că va depune o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta sub acuzaţia de calomnie. El a menţionat că la baza plângerii sale sunt cele două acuzaţii făcute de Ponta referitoare la patru presupuse dosare pe care Videanu le-ar avea deschise pe numele său la DNA şi contractele cu aşa-numiţii ”băieţi deştepţi” din energie încheiate în timpul mandatului său de ministru al Economiei.
Prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Gina Zaragiu
08.06.2012

Deputatul PDL Adriean Videanu a anunţat vineri că va depune o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta sub acuzaţia de calomnie. El a menţionat că la baza plângerii sale sunt cele două acuzaţii făcute de Ponta referitoare la patru presupuse dosare pe care Videanu le-ar avea deschise pe numele său la DNA şi contractele cu aşa-numiţii ”băieţi deştepţi” din energie încheiate în timpul mandatului său de ministru al Economiei.

"Miercuri, 6 iunie, am făcut o conferinţă de presă în care, în mod onest, am demonstrat fără echivoc erorile şi bâlbele unei luni de guvernare Ponta. Aşa cum am anticipat, în lipsa argumentelor cu care să contrazică ceea ce eu am spus, primul-ministru, de o manieră ce ţine de nivelul cultural şi intelectual al domniei sale, calomniază şi jigneşte fără niciun fel de dovadă, motiv pentru care astăzi am luat decizia să-l dau în judecată pentru calomnie", a declarat Adriean Videanu.

Videanu a declarat că primul-ministru l-a acuzat că ar avea la DNA patru dosare şi că el respinge aceste acuzaţii, arătând că nu a fost solicitat de DNA pentru niciun fel de caz aflat în anchetă şi nu are cunoştinţă de niciun dosar.

”Nu am cunoştinţă de nicun dosar la DNA. Luni voi face o solicitare oficială la DNA, să-mi comunice oficial dacă acest lucru există. După aceea veţi avea posibilitatea să vedeţi cine este mincinosul” a spus Videanu în privinţa primei acuzaţii.

Cu privire la acuzaţiile lui Victor Ponta potrivit cărora el ar fi semnat contracte cu băieţii deştepţi, fostul ministru precizează că în timpul mandatului său nu s-a încheiat niciun contract nici măcar de 0,01 megawaţi, un contract bilateral cu Hidroelectrica, şi că toate contractele bilaterale s-au încheiat în perioada 2003-2004 când domnul Ponta era şeful Corpului de Control al Guvernului Nastase sau în perioada mandatului domnului Sereş. El a notat că la începutul mandatului său a dat un ordin de ministru* în care a specificat că orice cantitate de energie se tranzacţionează numai pe Bursă, în mod transparent.

Videanu a precizat că nu a avut niciun fel de implicare în deciziile managementului de la Hidroelectrica şi că PSD este cel care a numit persoana care a fost director general al companiei.

Videanu a mai spus că Victor Ponta aduce o noutate în peisajul politic românesc, pentru că este prima dată când "un prim-ministru iresponsabil fără dovezi ameninţă, jigneşte şi face o presiune incalificabilă asupra justiţiei".

"Condamn ferm atacul împotriva justiţiei", a adăugat Videanu.

Videanu a mai remarcat faptul că Ponta, în schimb, nu a făcut niciun comentariu legat de acuzaţiile pe care PDL-ul i le-a adus legat de bilanţul primei luni de guvernare, arătând că acesta a făcut 38 de promisiuni în domeniile economic, social şi politic şi rezultatele sunt zero, la o lună de guvernare.

***

*Ordinul ministrului economiei, Adriean Videanu, care a intrat in vigoare in 31 martie 2009.

"In vederea asigurarii accesului la energia electrica intr-un mod transparent si nediscriminatoriu, se dispune reprezentantilor Ministerului Economiei in Adunarile Generale ale Actionarilor (AGA) la societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, filialelor acestora, respectiv Consiliului de Administratie (CA) al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare, producatori de energie electrica aflati sub autoritatea ME, sa hotarasca pana la data de 31 martie 2009, in AGA, respectiv CA, ca vanzarea intregii cantitati de energie electrica angro sa se faca in mod obligatoriu pe pietele centralizate administrate de Societatea Comerciala Operatorul Pietei de Energie Electrica - OPCOM - conform regulilor aprobate de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE)", se arata in Ordin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor