Videanu: Primele 30 de zile arată un bilanţ al bâlbelor, erorilor şi abuzurilor guvernării Ponta

Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat, miercuri, că primele 30 de zile de la instalarea Cabinetului Ponta arată un bilanţ "al erorilor, bâlbelor şi al abuzurilor" şi a acuzat faptul că USL şi Executivul nu şi-au onorat nici una dintre promisiunile făcute înainte de ajunge la putere.
Epoch Times România
06.06.2012

Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat, miercuri, că primele 30 de zile de la instalarea Cabinetului Ponta arată un bilanţ "al erorilor, bâlbelor şi al abuzurilor" şi a acuzat faptul că USL şi Executivul nu şi-au onorat nici una dintre promisiunile făcute înainte de ajunge la putere.

"Este un bilanţ, din păcate, al erorilor, al bâlbelor şi al abuzurilor la o lună de guvernare Ponta. Mi-ar fi plăcut foarte mult să avem şi ce recunoaşte în actul de guvernare, dar, din păcate, (...) noi nu am găsit nimic care să ne dea posibilitatea să menţionăm ca realizare la o lună de guvernare Ponta", a declarat Adriean Videanu.

El a acuzat faptul că efectele măsurilor anunţate de Guvernul Ponta se rezumă la o devalorizare accentuată a leului.

"Guvernul Ponta a dezlănţuit o ploaie de taxe şi impozite, anunţate de toţi miniştrii din cabinet, fără niciun fel de coerenţă, fără niciun fel de studiu de impact care nu face nimic altceva decât să bulverseze integral mediul de afaceri din România", a declarat Adriean Videanu.

Democrat-liberalul a acuzat, în context, faptul că "Guvernul Ponta vrea, acum, alegeri mai devreme (...) pentru că tot ceea ce a promis înainte de a fi prim-ministru nu s-a realizat absolut nimic şi vrea să-i mai păcălească încă o dată pe români. (...) Vrea să aprobe bugetul după alegerile din toamnă pentru că ştie că tot ceea promite că va face în 2013 trebuie să se regăsească în legea bugetului pe anul 2013. Adoptând legea bugetului după alegeri, nu mai are niciu un fel de obligaţii faţă de români", a declarat Adriean Videanu.

El a adăugat că PDL a analizat promisiunile făcute de USL şi Guvernul Ponta, rezultatul fiind acela că niciuna din cele 22 de măsuri economice, cinci măsuri sociale şi 12 măsuri politice promise nu au fost puse în practică.

"Singura realizare pe care şi-o asumă Guvernul Ponta este ridicarea plafonului neplătitorilor de TVA, dar, după cum ştiţi foarte bine, aprobarea Comisiei s-a dat cu mult înainte ca Guvernul Ponta să fie instalat", a declarat Videanu.

Democrat-liberalul a prezentat câteva din măsurile anunţate de Guvernul Ponta şi USL, dar încă neaplicate: reducerea TVA la produse agricole şi susţinerea pentru agricultura bio, CAS redus pentru angajatori, salariul minim 850 de lei, program de reducere a numărului de taxe inutile, suprataxarea excepţională a veniturilor companiilor petroliere, posibila introducere din 2013 a unei taxe de solidaritate, taxa pe produse fast-food şi la berea cu alcool, promisiunea de a crea un milion de noi locuri de muncă, creşterea economică de 4% pe an.

"Dacă ar fi aplicate aceste măsuri, ar avea un impact asupra bugetului consolidat pe golul de venituri de aproape 3,8% puncte procentuale, dar nu şi-ar atinge efectul în ceea ce înseamnă stimularea locurilor de muncă", a afirmat Videanu.

El a explicat că pentru a stimula angajarea PDL a propus un pachet de măsuri care să cuprindă creşterea salariului minim corelat cu reducerea contribuţiilor sociale şi reducerea cotei unice.

Democrat-liberalul a spus că "în spatele acestui potenţial de incompetenţă şi dorind să ascundă acest lucru, domnul Ponta face un turneu electoral, uitând că este primul-ministru al unei ţări care trebuie guvernată".

"Domnia sa (...) apare pe televiziuni, se duce în tot felul de turnee electorale fără ca măcar să se preocupe de una din problemele economice majore ale acestei ţări. Ca şi concluzie generală, începem să asistăm la deci la o gestiune iresponsabilă a României", a mai declarat Adriean Videanu. .

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor