Adriean Videanu a demisionat din toate funcţiile deţinute în partid

Lucrările Congresului Partidului Popular European (PPE) de la Palatul Parlamentului. Adriean Videanu.
Lucrările Congresului Partidului Popular European (PPE) de la Palatul Parlamentului. Adriean Videanu. (Epoch Times România)

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, arestat preventiv în dosarul Bica 2, şi-a dat demisia de la şefia PDL Bucureşti şi din funcţia de co-preşedinte al filialei noului PNL Bucureşti. Videanu a fost suspendat de drept inclusiv din calitatea de membru de partid, a anunţat sâmbătă co-preşedintele PNL Vasile Blaga, relatează Mediafax.

Întrebat înaintea şedinţei Consiliului Naţional al PNL care se reuneşte sâmbătă la Palatul Parlamentului, care este statutul lui Adriean Videanu în PNL, arestat preventiv în dimineaţa zilei de sâmbătă, Blaga a anunţat că acesta şi-a dat demisia din partid precum şi din funcţiile deţinute pe linie politică:

"Din păcate lucrurile sunt clare, domnia sa este suspendat din calitatea de membru de partid, dar a trimis azi dimineaţă la partid şi demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei noastre de Bucureşti şi co-preşedinte al PNL (Organizaţia PNL Bucureşti, n.r.)", a declarat Blaga.

Reamintim că, în dimineaţa acestei zile, preşedintele PDL Bucureşti Adriean Videanu, fosta şefă DIICOT Alina Bica, consilierul acesteia Florentin Mihăilescu, omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul său Alin, acuzaţi de corupţie în dosarul Bica 2, au fost arestaţi preventiv, într-un dosar disjuns din cel al uriaşei despăgubirii ilegale de peste 62 de milioane de euro de la ANRP.

Anterior arestării lui Videanu, Blaga declarase că în cazul în care colegul său va fi arestat preventiv acesta va fi suspendat de drept din partid.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.