Adrian Şulcă, medalie de aur la Mondialele de judo pentru juniori de la Olbia (Italia)

Sportivul român a devenit campion mondial în limitele cat. 73 kg, joi, după o finală câştigată prin ippon în faţa turcului Umalt Demirel.
Adrian Şulcă, campion mondial de judo în limitele cat. 73  kg.
Adrian Şulcă, campion mondial de judo în limitele cat. 73 kg. (IJF/facebook)

Performanţă extraordinară pentru sportivul Adrian Şulcă şi pentru judo-ul românesc înregistrată de acesta la Campionatele Mondiale de judo pentru juniori de la Olbia (Italia).

Sportivul originar din Calafat a cucerit titlul suprem la categoria -73 kg după un parcurs impresionant.

Şulcă, care a intrat direct în turul secund s-a impus în faţa olandezului Koen Heg, în optimi a trecut de kazahul Daniar Şamşaev, în sferturi l-a învins pe italianul Luigi Centracchio, a câştigat semifinala cu cehul Daniel Pochop, pentru ca în finală să îl învingă pe turcul Umalt Demirel, prin ippon.

Medaliile de bronz au fost câştigate de Luigi Centracchio (Italia) şi Daniel Pochop (Cehia).

Adrian Şulcă s-a impus anul acesta şi la Campionatele Europene de la Luxemburg. Palmaresul său mai cuprinde şi medalia de aur la Jocurile Olimpice ale Tineretului din 2018, de la Buenos Aires.

La startul competiţiei s-au aliniat 493 de judoka din 72 de ţări, 285 la masculin şi 208 la feminin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport