Adrian Sobaru va fi arestat la domiciliu

Arestare.
Arestare. (bailbondaustintx.com)

Adrian Sobaru va fi arestat la domiciliu timp de 30 de zile pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce a rupt cu maşina o barieră de acces de la sediul Guvernului, au decis judecătorii joi. Avocatul lui Sobaru a declarat că acesta inenţiona să-şi dea foc, dar n-a mai apucat pentru că a fost imobilizat de către jandarmi.

Totul a început miercuri, când Sobaru a intrat cu maşina într-o barieră de la Palatul Victoria. După ce a rupt bariera, Sobaru a intrat cu maşina în curtea Palatului Victoria. Când a fost imobilizat de jandarmi, angajatul TVR le-a strigat: ”Vă place cum arată ţara asta?”, relatează martorii incidentului.

După ce a fost dus la Secţia 1 şi audiat mai multe ore, poliţiştii au emis pe numele lui Sobaru ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Potrivit Poliţiei Capitalei, Sobaru a lovit cu intenţie una dintre barierele de acces spre sediul Guvernului României.

Adrian Sobaru, angajat al TVR, are un istoric bine cunoscut în legătură cu protestele şi războiul împotriva puterii, istoric prezentat şi în trecut de către Epoch Times.

Antena 3, postul care în 2010 l-a transformat pe Sobaru într-un "erou naţional" în lupta împotriva "regimului Băsescu", a relatat că, la incidentul de zilele trecute, hainele acestuia miroseau puternic a benzină, ceea ce i-ar fi condus pe anchetatori la concluzia că bărbatul intenţiona să facă un gest extrem în curtea Executivului.

Reamintim că gestul din 2010 al lui Sobaru a fost apreciat de premierul Ponta drept momentul decisiv care a dus la constituirea USL. La începutul lui februarie 2011, după semnarea protocolului de înfiinţare a USL, Victor Ponta a declarat că momentul decisiv care a dus la constituirea USL a fost momentul în care Adrian Sobaru, un electrician de la TVR, s-a aruncat de la balconul Parlamentului în timpul unui discurs ţinut de premierul de atunci, Emil Boc, scrie Hotnews.

Transformat în erou de Antenele lui Dan Voiculescu, cel care a moşit naşterea USL, Sobaru a primit propunerea să candideze din partea uniunii la alegerile din 2012. Chiar şi premierul Victor Ponta a intervenit într-o emisiune TV şi a spus că angajatul TVR "are oricând un loc pe listele USL".

În noiembrie 2012, Sobaru, lămurit că fără bani nu are ce căuta în partid, declara pentru Libertatea: "M-am aruncat în cap degeaba! Am crezut că pot schimba ceva, dar ideea e că acum trăiesc mai rău decât atunci."

Un an mai târziu, în 2013, invitat la B1 TV, electricianul TVR declara că USL şi-a bătut joc de el şi că-i pare rău ca şi-a asociat numele cu ceea ce a urmat după gestul său de a sări de la balconul Parlamentului în timp ce era dezbătută moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Boc.

"Silă, atât îmi este. Am crezut în USL, am făcut parte din ce a urmat atunci. Am sperat să-i ajut, dar mi-au zis 'Nu ne mai sunteţi de folos'. Nu mai cred în USL. Vroiam doar să plec afară", a afirmat angajatul TVR.