Adrian Rădulescu: Fuia a făcut o declaraţie despre lapte care m-a şocat, să o explice sau să o retracteze

Cutie de lapte. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Epoch Times România
26.04.2012

Adrian Rădulescu, fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a declarat joi că ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, ar trebui să explice sau să retracteze declaraţia pe care a făcut-o luni cu privire la laptele care se vinde în magazine, că acesta ar fi făcut în mare parte din lapte praf.

"Domnul Fuia a făcut o declaraţie care şi pe mine m-a şocat. Este bine să o retracteze sau să o explice. Eu nu pot să fac o asemenea afirmaţie. Nu poţi face o asemenea afirmaţie chiar dacă se întâmplă un fenomen, trebuie să ştii punctual: unde, cum, cine, cum ai constatat, nu poţi să spui: românii sunt toţi nebuni", a spus Fuia, întrebat care este opinia sa în legătură cu declaraţia făcută recent de ministrul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat luni că o mare parte din laptele pe care îl cumpărăm din magazine este făcut din lapte praf, iar vina aparţine probabil autorităţilor, "care ar trebui să controleze acest proces".

Adrian Rădulescu a mai spus că nu doreşte să comenteze pe marginea unui "subiect sensibil", menţionând că de siguranţa alimentară se ocupă Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

"Nu mă bag într-un subiect sensibil, dificil şi unde nu am niciun element. De siguranţa alimentară se ocupă ANSVSA, nu Ministerul Agriculturii. Nu este nici măcar în subordinea Ministerului Agriculturii, este în subordinea primului ministru", a mai spus Adrian Rădulescu, deputat şi preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor.

Ministrul Agriculturii amintise luni şi de unele dezbateri din presă care au avut ca temă brânza contrafăcută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor