Adevărata faţă a Rusiei? Biroul din Moscova al Amnesty Internaţional, confiscat de autorităţi

Uşa la intrarea în biroul Amnesty International din Moscova este sigilată de autorităţile ruse, 2 noiembrie 2016.
Uşa la intrarea în biroul Amnesty International din Moscova este sigilată de autorităţile ruse, 2 noiembrie 2016. (Captură Foto)

Într-o nouă lovitură dată de Rusia organizaţiilor pentru drepturile omului, biroul din Moscova al Amnesty Internaţional a fost închis de autorităţile oraşului.

Electricitatea la intrarea în clădire a fost tăiată şi a fost instalată o nouă yală la uşa biroului, a declarat miercuri Alexander Artemex, manager media al Amnesty Internaţional pentru Europa şi Asia Centrală, într-un interviu cu Dozhd TV.

Un anunţ lipit pe uşă a susţinut că biroul este acum proprietatea oraşului. Amnesty nu a primit în avans niciun fel de avertizare cu privire la închiderea biroului său.

Organizaţia internaţională pentru drepturile omului a închiriat biroul într-o vilă din secolul al 19-lea pentru o perioadă de 20 de ani.

Departamentul din Moscova pentru administrarea proprietăţilor nu a comentat încă situaţia.

Cu o zi înaintea confiscării biroului, Amnesty Internaţional a cerut autorităţilor ruse să investigheze acuzaţiile formulate de Ildar Dadin, un dizident care îşi ispăşeşte sentinţa într-o colonie penală, acesta afirmând că a fost torturat în mod sistematic de personalul închisorii.