ACPR: Măsura de majorare a salariului minim la 800 de lei va încuraja activitatea din mediul privat

. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Epoch Times România
04.01.2013

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) salută iniţiativa Guvernului de majorare a salariului minim la 800 de lei şi arată că această măsură va încuraja activitatea din mediul privat.

"Măsura va încuraja activitatea din mediul privat, cel mai mare contributor la PIB-ul României, aducând în plus creşterea consumului şi contribuind astfel la crearea de noi locuri de muncă, dar şi la creşterea veniturilor la bugetul de stat", se arată într-un comunicat transmis vineri.

Potrivit ACPR, suma de 800 de lei este plafonul maxim pe care mediul privat şi-l putea permite în creşteri salariale în anul 2013, "care se anunţă la fel de dificil ca şi perioada anterioară. Totuşi, măsura reprezintă o necesitate pentru puterea de cumpărare a angajaţilor din sectorul privat, afectată serios în anii crizei de inflaţie şi de diminuarea directă a salariilor".

Premierul Victor Ponta a declarat joi seară că Guvernul doreşte creşterea salariului minim pe economie cu 100 de lei şi va discuta acest lucru cu misiunea FMI care ajunge în România la 15 ianuarie.

Întrebat dacă în bugetul de stat pe 2013 va fi propusă creşterea salariului minim de la 700 la 800 de lei, Ponta a răspuns într-o intervenţie telefonică la RTV: "Da, de când intră în vigoare bugetul. Dar nu este o singură măsură, este un pachet de măsuri pe care îl discutăm cu cei de la FMI şi Comisia Europeană ca să ne încadrăm în ceea ce am negociat şi să rămânem stabili".

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional (FMI) va efectua o vizită la Bucureşti între 15 - 29 ianuarie, pentru a realiza a şaptea şi a opta evaluare a acordului stand by cu România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor