ACL reclamă fraudarea procesului de vot

Votare
Votare (Epoch Times România)

ACL a depus 44 de plângeri penale pentru vot multiplu identificat, care reprezintă fraudă la vot, anunţa formaţiunea politică.

Potrivit unui comunicat de presă remis Epoch Times, la Galaţi au fost depuse 22 de plângeri penale pentru 20 de cazuri de vot multiplu identificat, la Maramureş 18 plângeri penale pentru 18 cazuri de vot multiplu identificat, alte două plângeri au fost depuse la Brăila şi alte două la Sălaj, de asemenea pentru vot multiplu identificat.

Biroul de presă al ACL mai informează că formaţiunea a depus, de asemenea şi un număr de 230 de sesizări către Birouri Electorale Judeţene şi Parchete judeţene privind nereguli identificate în legătură cu completarea tabelelor electorale (date eronate/false referitoare la CNP-uri) vizând listele suplimentare.

Reamintim în context că, încă din cursul dimineţii, observatorii Centrului pentru Resurse Civice (CRC) şi cetăţenii care au sunat la centrul de asistenţă juridică organizat de Expert Forum au semnalat o prezenţă neobişnuită la urne şi o mobilizare masivă a automobilelor care transportă în mod repetat persoane către secţiile de vot,

"În judeţe că Ilfov, Giurgiu sau Olt observatorii au raportat la numărul 112 mai multe cazuri de acest gen. Intervenţia poliţiei este de multe ori insuficientă sau inexistentă, iar fenomenul se perpetuează în multe dintre localităţile observate fără ca agenţii constatatori să ia măsuri reale", informa Expert Forum într-un comunicat de presă.