Abuzul în serviciu, pe masa CCR. Zegrean ne îndeamnă să avem încredere în funcţionari

Curtea Constituţională urmează să se pronunţe pe tema abuzului în serviciu, moment aşteptat cu emoţie de o serie de politicieni cu greutate, căzuţi pe mâna DNA pentru acest tip de infracţiune.
Augustin Zegrean
Augustin Zegrean (Epoch Times România)

Cel mai probabil miercuri Curtea Constituţională va da o decizie în cazul abuzului în serviciu, a declarat fostul preşedinte al Curţii, Augustin Zegrean, într-un interviu acordat News.ro.

Fostul şef CCR arată că, în Europa, statele în care nu se face închisoare pentru abuz în serviciu sunt mai multe decât cele în care se face. Zegrean arată că ar fi 12 state în care se face închisoare pentru abuz în serviciu, indicând Germania, Franţa, Italia şi Spania, în timp ce în Islanda nu se face închisoare deloc, au un deţinut pe an şi acela "merge la serviciu şi numai noaptea doarme la închisoare".

În opinia lui Zegrean, trebuie să avem încredere în funcţionari şi spune că, din cauza hăţişului legislativ, cu 40.000 de acte normative în vigoare, nu-i greu să greşeşti.

Vă recomandăm şi Ce inculpaţi celebri aşteaptă cu nerăbdare dezincriminarea abuzului în serviciu

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne