"A treia oară n-am scăpat" - Dominic Fritz anunţă că are Covid-19

Dominic Fritz
Dominic Fritz (Screenshot)

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat miercuri, pe Facebook, faptul că a fost confirmat pozitiv cu Covid-19. Edilul a precizat că nu a fost contact direct pentru niciunul dintre angajaţii Primăriei, întrucât a purtat tot timpul masca de protecţie.

Rezultatul pozitiv îl obligă pe primarul Timişoarei să intre în izolare totală timp de 14 zile, acesta informând că atribuţiile sale vor fi preluate temporar de viceprimarul Ruben Laţcău, aşa cum e prevăzut în Hotărârea Consiliului Local.

„A treia oară n-am scăpat. Din păcate, azi am fost confirmat pozitiv pentru COVID-19. Aseară am simţit dureri musculare şi o stare subfebrilă aşa că am făcut un test azi dimineaţă la prima oră. Rezultatul a venit şi mă obligă la izolare totală timp de 14 zile. Nu am fost contact direct pentru niciunul dintre angajaţii Primăriei Timişoara pentru că am purtat tot timpul mască. Nici nu pot să-mi imaginez cum şi de unde l-am luat, dar asta este natura perfidă a acestui virus.

Primăria Timişoara va rămâne pe mâini bune, ale viceprimarului Ruben Laţcău care va îndeplini atribuţiile de primar ce îi sunt delegate conform Hotărârii Consiliului Local. Ruben va deveni tată chiar în zilele următoare şi îmi pare rău că îi răpesc primele zile cu fiul lui. Imediat ce instanţa va valida şi supleantul din Consiliul Local, Ruben Laţcău va convoca Consiliul Local în formulă completă şi să votăm pe al doilea viceprimar, Cosmin Tabără”, a precizat primarul Dominic Fritz în postarea pe platforma de socializare.

Edilul Timişoarei adaugă însă că se află „în legătură constantă cu echipa din Primărie care lucrează la centrele de vaccinare”, astfel încât procesul de vaccinare să înceapă „cât de curând posibil”.

„Călătoria la Bucureşti o voi face la sfârşitul acestei luni când, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Nica, vom discuta la Guvern despre proiectele comune şi ale oraşului. Voi transmite oricum propunerile de proiecte ale Timişoarei miniştrilor pe care urma să-i întâlnesc mâine şi poimâine, cu speranţa că ne vom vedea sănătoşi după ce ies din izolare. Sunt în legătură constantă cu echipa din Primărie care lucrează la centrele de vaccinare, să putem începe cât de curând posibil cu procesul de vaccinare. Vă spun cu mâna pe inimă că am avut mare grijă, nu m-am văzut inutil cu nimeni, şi cu toate astea m-am infectat. Fiţi atenţi, purtaţi masca, evitaţi întâlnirile şi deplasările nenecesare. Mai avem puţin, ne vaccinăm toţi şi vom încheia această pandemie”, conchide primarul oraşului de pe Bega.