"282 de arbori distruşi, găuri în gazon, toalete infecte!" - Protest pentru Parcul Drumul Taberei

Lucrările de reamenajare de peste 76 de milioane de lei, efectuate de Primăria Sectorului 6, au condus la defrişarea a 162 de arbori şi la construirea unor spaţii expoziţionale, reducând în mod considerabil suprafaţa spaţiului verde din parc.
Parcul Drumul Taberei.
Parcul Drumul Taberei. (CeRe)

Grupul Salvaţi Parcul Drumul Taberei organizează în data de 10 octombrie o acţiune de protest, pentru a atrage atenţia autorităţilor şi locuitorilor asupra dezastrului ecologic din Parcul Drumul Taberei şi asupra deficienţelor aşa-zisei modernizări.

Protestul se va desfăşura între orele 11 şi 13, la intrarea în Parcul Drumul Taberei din intersecţia străzilor Braşov şi Drumul Taberei, Sector 6.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe), membrii grupului au constatat încă din luna august 2015 că în parc există aproximativ 120 de arbori uscaţi fără nici un motiv aparent, cel mai probabil fiind victime ale lucrărilor de modernizare.

"Arborii uscaţi pot fi văzuţi mai ales lângă locul de joacă dinspre Tricodava (spre gard) şi lângă locul de skating, dar parcul este plin de asemenea copaci morţi", se precizează în comunicat.

"Ca părinte ce locuieşte în sectorul 6, constat că locurile de joacă şi spaţiile verzi sunt desfiinţate şi concesionate unor afaceri, fără acordul comunităţii, că pomii din parc dispar zilnic”, declară Cristi Ionescu, membru în grupul civic Salvaţi Drumul Taberei.

"Lipsa spaţiilor de joacă, a spaţiilor mari din parc umbrite din abundenţă, o simţim cu toţii şi ne-am dori să se revină asupra disfuncţionalităţilor actuale şi prin măsurile luate să avem posibilitatea să ne bucurăm de un parc curat, igienic, umbrit de arbori şi nu de betoane, fiare şi sticlă (ne referim la serele lăsate în paragină), iar copiii noştri să se bucure de mai multe spaţii de joacă”, susţine, la rândul său, Laura Simona, membru în grupul civic Salvaţi Drumul Taberei.

Grupul civic cere Gărzii de Mediu şi Primăriei Sector 6 să intervină pentru a rezolva această situaţie. De asemenea, îi invită la o inventariere comună a arborilor afectaţi iremediabil de "modernizare", a puieţilor morţi, împreună cu membrii grupului Salvaţi Parcul Drumul Taberei.

Organizatorii protestului au creat şi o pagină de Facebook pentru eveniment, care poate fi accesată aici. "282 de arbori distruşi, găuri în gazon, toalete infecte. Vino să atragem atenţia autorităţilor!, este îndemnul adresat bucureştenilor.

Recomandăm şi: Grupul "Salvaţi Parcul Drumul Taberei" lansează o petiţie online

Grupul de iniţiativă civică "SALVAŢI PARCUL DRUMUL TABEREI" a apărut în prima jumătate a anului 2014, ca reacţie la proiectul de reamenajare a Parcului Drumul Taberei şi la amânările repetate ale redeschiderii acestuia.

Parcul Drumul Taberei a fost închis pentru o perioadă de doi ani, iar lucrările de reamenajare efectuate de Primăria Sectorului 6 au condus la defrişarea a 162 de arbori şi la construirea unor spaţii expoziţionale care au redus în mod considerabil suprafaţa spaţiului verde din parc. Lucrările au costat peste 76 de milioane de lei.