Grupul "Salvaţi Parcul Drumul Taberei" lansează o petiţie online

Parcul Drumul Taberei.
Parcul Drumul Taberei. (Facebook, Plimbare în jurul parcului Drumul Taberei)

Nemulţumiţi de modul în care arată cele 10 hectare de parc din Parcul Drumul Taberei după costisitoarea şi îndelungata reamenajare coordonată de primăria de sector, reprezentanţii grupului de iniţiativă civică "SALVAŢI PARCUL DRUMUL TABEREI” au lansat o petiţie online.

Petiţia poate fi semnată la adresa petitieonline.com/salvatiparculdrumultabereişi vizează următoarele aspecte:

  1. Desfiinţarea spaţiilor expoziţionale construite de Primăria Sectorului 6 pe latura nordică a parcului şi plantarea unui număr de 162 de arbori în locul acestor spaţii expoziţionale (162 este numărul arborilor care au fost defrişaţi de Primăria Sectorului 6 în cadrul proiectului de reamenajare a parcului).

  2. Îndepărtarea rocilor amplasate de Primăria Sectorului 6 pe malul lacului din parc şi plantarea de sălcii în locul acestor roci.

  3. Suplimentarea locurilor de joacă şi a băncilor de agrement din parc.

  4. Montarea unor toalete publice civilizate cu auto-spălare în parc.

  5. Repunerea în funcţiune a fântânii arteziene şi redarea în folosinţă a hidrobicicletelor pe lacul din parc.

Grupul de iniţiativă civică "SALVAŢI PARCUL DRUMUL TABEREI" a apărut în prima jumătate a anului 2014, ca reacţie la proiectul de reamenajare a Parcului Drumul Taberei şi la amânările repetate ale redeschiderii parcului.

Parcul Drumul Taberei a fost închis pentru o perioadă de doi ani, iar lucrările de reamenajare efectuate de Primăria Sectorului 6 au condus la defrişarea a 162 de arbori şi la construirea unor spaţii expoziţionale care au redus în mod considerabil suprafaţa spaţiului verde din parc. Lucrările contestate de cetăţeni au costat peste 76 de milioane de lei.

Deşi abia lansată, petiţia a strâns peste 345 de semnături precum şi comentarii de la cetăţenii care s-au adăugat cauzei. Redăm câteva dintre ele:

"Am ţinut neapărat să semnez această petiţie pentru că Bucureştiul are îngrijorător de puţine spaţii verzi, fapt datorat incompetenţilor care administrează oraşul şi care, nu numai că nu se preocupă de mărirea spaţiilor verzi, ci le micşorează permanent, ceea ce nu e normal, cum nu e normală nici ciuntirea an de an a arborilor în chip de "toaletare" a lor!"

"Nu doar atât! Trebuie că întârzierile în realizarea parcului şi blocarea accesului în parc atât de mult să se PENALIZEZE. Cineva trebuie să răspundă pentru bătaia de joc. Nu doar atât! Trebuie ca partea în care s-a ”realizat” un spaţiu de joacă pentru copii - este acolo un restaurant de 3-4 ori cât clădirea pentru copii (încă ne-dată în utilizare cu întârziere de zeci de luni) să se investigheze de asemenea şi eventual să se elimine tot ceea ce nu înseamnă PARC, din PARC - şi acolo existau arbori şi verdeaţă."

"Am semnat această petiţie pentru că este oportună. Parcul a costat mult şi arată anacronic şi grosier cu noile sale ,,elemente de înfrumuseţare". Cine dă banii înapoi pentru bolovanii oribili plantaţi fără un minim simţ estetic lingă lac? ce estet al grădinilor va înapoia banii risipiţi pe designul meschin? să se recupereze şi banii risipiţi şi mai ales demnitatea unui spaţiu comun, care ne-ar putea reprezenta pe fiecare dintre noi."

"Nu îmi face plăcere deloc să mă plimb cu copilul într-un parc metalic!!! Vrem mai mulţi copaci plantaţi şi cel puţin 3-4 locuri de joacă pentru copii!!! Şi neapărat o rampă pentru persoanele cu dizabilităţi pe lateralul treptelor de la baza sportivă respectiv buza lacului." scriu semnatarii petiţiei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.