25 octombrie, ziua în care România îşi sărbătoreşte eroii

Militari, ofiţeri din armata română
Militari, ofiţeri din armata română (Epoch Times România)

La 25 octombrie, se împlinesc 70 de ani de când Armata Română, prin luptă şi jertfă, a înfrânt ultima rezistenţă a ocupaţiei străine în Ardealul de Nord. Ziua Armatei României este sărbătorită, în fiecare an, prin cinstirea eroilor care şi-au dat viaţa pe câmpul de luptă pentru a apăra integritatea teritorială a ţării, independenţa şi libertatea poporului român de-a lungul veacurilor. Totodată, în această zi, sunt onoraţi veteranii Armatei României, precum şi toţi militarii care au jurat credinţă Patriei.

Astfel, cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei, vor fi organizate numeroase manifestări în toate marile garnizoane din ţară, în bazele din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militari români şi în ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării sau are reprezentanţe militare. Anul acesta se împlinesc 10 ani de la aderarea României la NATO, perioadă în care militarii români au participat la numeroase misiuni internaţionale.

Festivităţile de sărbătorire a Armatei şi a martirilor ei încep în Bucureşti de vineri, când vor avea loc ceremonii de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul din Parcul Tineretului şi la Monumentul Eroilor din al Doilea Război Mondial la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I".

Sâmbătă, în Capitală, militari ai Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional — Bdul Regina Elisabeta — Bdul Eroilor Sanitari — Str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu — Şoseaua Cotroceni — Bdul Iuliu Maniu — Bdul Vasile Milea — Bdul Timişoara.

La Carei, sâmbătă, în faţa Ansamblului Monumental "Glorie Ostaşului Român", va avea loc o ceremonie militară de depuneri de coroane şi jerbe de flori, iar la Satu Mare, tot sâmbătă, va avea loc o ceremonie de depuneri de coroane de flori la Monumentul Ostaşului Român.

Cu ocazia acestei zile speciale, vor depune jurământul militar peste 1.100 de elevi, studenţi şi cursanţi din unităţile şi instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne