200.000 de oameni s-au înregistrat pentru a ajunge pe Marte

Planeta Marte
Planeta Marte (http://commons.wikimedia.org/)

200.000 de oameni au depus aplicaţie pentru a trăi pe Marte atunci când va fi posibil, citează o companie. Fundaţia Mars One a afirmat că începând cu luna aprilie, a primit 200.000 de înregistrări în acest sens.

Bas Lansdorp, preşedintele lui Mars One - compania care va duce la îndeplinire această iniţiativă, a declarat marţea trecută, că primul pas va fi o misiune fără pilot pe Marte. Aceasta ar implica trimiterea pe Planeta Roşie a unui vehicul robotizat şi a unui satelit de comunicaţii, şi ar putea avea loc în 2018.

Lansdorp a declarat pentru CNN că proiectul fără pilot este "pasul cel mai important şi cel mai dificil pentru a trimite de fapt oameni pe Marte". El a adăugat că în cazul în care misiunea va avea succes, atunci teoretic ar fi posibil ca primii pionieri să aterizeze pe planetă în 2025.

"Primul pas în planul global al lui Mars One este de a stabili o aşezare umană permanentă pe Marte", a afirmat acesta.

Ed Sedivy, inginer şef la Lockheed Martin Space Systems, a declarat reţelei de televiziune că "posibilitatea de a participa în acest proiect este chiar una foarte interesantă", adăugând că misiunea fără pilot este prima finanţare privată care susţine plecarea pe Marte. "Acesta este începutul unei noi ere de explorare a spaţiului", a spus el, potrivit relatărilor din ziarul The Guardian.

Lansdorp a afirmat că prima misiune umană pe Marte ar putea costa cel puţin 6 miliarde de dolari, însă Michael Listner, expert în dreptul spaţial, a declarat pentru ziar că ar putea costa aproape de un trilion de dolari, mai mult decât produsul intern brut, al majorităţii ţărilor.

“Ne îndreptăm tot mai aproape de destinaţia noastră. Va fi un drum dificil, cu multe greutăţi, dar sunt convins că prin ajutorul oamenilor din întreaga lume, îl vom putea finaliza”, a mai spus Landsdorp.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură