10 moduri de a spune "Te iubesc" care nu costă nimic

Există  multe moduri de a ne arăta aprecierea faţă de partenerii noştri sau de a  le face viaţa mai uşoară, cum ar fi să ne ocupăm de o problemă sau să  le scriem un bileţel de apreciere autentic.
Există multe moduri de a ne arăta aprecierea faţă de partenerii noştri sau de a le face viaţa mai uşoară, cum ar fi să ne ocupăm de o problemă sau să le scriem un bileţel de apreciere autentic. (Foto: Pixabay.com)

Cu mult timp în urmă, în zilele mele mai puţin inspirate, am luat-o razna cu cardurile de credit. Am acumulat o datorie de şase cifre pe o perioadă de mai mulţi ani. Am reuşit să plătesc totul înapoi, plus dobânzile şi comisioanele, dar nu a fost deloc uşor. Încă sunt şocat şi jenat că am lăsat să se întâmple acest lucru.

Lucrul amuzant este că nu am făcut nicio achiziţie foarte mare. Nu mi-am depăşit limita de credit cu o singură achiziţie sau ceva atât de extravagant. A fost doar o acumulare constantă de achiziţii mai mici expuse la rate ale dobânzii de două cifre şi la o gestionare neglijentă a banilor. Adevărul este că m-am aruncat pe mine şi familia mea într-un fel de moarte financiară pornind de la sume mici.

În dragoste, lucrurile mărunte sunt cele care se adună şi ele, dar într-un mod bun. Sigur, eforturile mari sunt apreciate, dar, sincer, lucrurile mici pe care le facem zi de zi fac diferenţa.

Nu am de gând să vă descurajez să îi cumpăraţi flori iubitei sau să îi pregătiţi mâncarea preferată iubitului şi să o serviţi la lumina lumânărilor în dormitor. Dar am câteva sugestii de lucruri pe care le puteţi face şi care vor avea o reală semnificaţie în ceea ce priveşte "lucrurile mărunte contează".

Nr. 1: Îmbrăcaţi copiii pentru ca soţia dvs. să poată petrece o oră singură în baie. Anunţaţi-o măcar cu puţin timp înainte, pentru ca şi ea să se bucure din plin de aşteptare.

Nr. 2: Dintr-o iniţiativă care nu vă caracterizează, duceţi gunoiul afară, chiar dacă nu aţi primit niciun memento şi mai este încă puţin timp pentru asta. Repetaţi de mai multe ori.

Nr. 3: Faceţi curăţenie, reparaţi sau instalaţi orice aţi promis, dar nu aţi apucat să faceţi. Scrieţi intenţia pe un notes, indicând data estimată de finalizare.

Nr. 4: Strecuraţi-i în buzunar, când nu se uită, un bilet de dragoste în care să-i spuneţi că abia aşteptaţi sa îl revedeţi diseară.

Nr. 5: În timp ce el este plecat, lipiţi-i un bilet emoţionant pe oglindă sau scrieţi-i cu ruj sau cu un marker cu ştergere uscată.

Nr. 6: Mergeţi la un magazin de felicitări de lux şi citiţi-vă unul altuia mesaje de dragoste. Mergeţi pe poezie şi sonete. Cu cât mai romantic, cu atât mai bine.

Nr. 7: Predaţi drepturile asupra telecomenzii pentru o săptămână întreagă. Puneţi acest act în scris.

Nr. 8: Lăsaţi o înregistrare a cântecului vostru preferat, ca mesaj vocal. Dacă nu aveţi un cântec preferat de amândoi, melodia "You Are So Beautiful to Me" ("Eşti atât de frumoasă pentru mine") a lui Joe Cocker va atrage cu siguranţă atenţia.

Nr. 9: Aranjaţi cu un vecin, prieteni sau rude să ia copiii, astfel încât să puteţi avea o seară romantică singuri.

Nr. 10: Scrieţi o istorie a romantismului şi a curtării voastre la persoana a treia şi oferiţi celuilalt această poveste sau introduceţi-o sub pernă, înainte de culcare.

Iată 10 idei pentru a sărbători acest sezon al iubirii fără să cheltuiţi prea mult. Nu vedeţi nimic care să vă atragă? Nu-i nimic. Cel puţin v-am făcut să vă gândiţi la asta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură