Comunicat de presa - Spune “STOP” genocidului din China

Practicanti Falun Gong Romania protestand la Ambasada Chinei din Bucuresti.
Practicanti Falun Gong Romania protestand la Ambasada Chinei din Bucuresti. (Andrei Popescu / Epoch Times Romania)

COMUNICAT DE PRESA

Spune “STOP” genocidului din China

In data de 20 iulie 2009 se implinesc 10 ani de la inceperea celei mai mari persecutii din China, cand guvernul chinez a pornit un genocid impotriva a peste 100 de milioane de cetateni, pe motive de credinta.

Cu aceasta ocazie 40 de asociatii Falun Dafa, de pe toate cele cinci continente, fac apel la toate guvernele sa i-a atitudine, unindu-se in cel mai important apel pentru drepturile omului din secolul al XXI-lea. Astfel, in cele 114 tari in care exista practicanti Falun Dafa se vor organiza proteste in fata ambasadelor si consulatelor chineze.

In Romania, protestul se va desfasura in intervalul orar 11.15 — 13.15, in fata Ambasadei Chinei la Bucuresti, situata pe strada Beijing.

Asociatiile Falun Dafa cer guvernelor sa opreasca persecutia impotriva Falun Gong si sa desfiinteze toate lagarele de munca fortata din China.

*Falun Dafa (numita si Falun Gong) este o practica de Qi Gong, bazata pe principiile Adevar, Bunatate, Toleranta, facuta pentru prima data publica in anul 1992, in nord-estul Chinei, de catre Li Hongzhi.

In momentul de fata ea este practicata in 114 tari din intreaga lume (Belgia, SUA, Argentina, Germania, Franta, Romania, Polonia etc.), invataturile Falun Dafa fiind traduse in peste 30 de limbi.