Ziua protestelor. Vlad Voiculescu: Dacă rămâi în casă, abuzul va fi legiferat şi consfinţit ca mod de guvernare

Se anunţă protest mare în Piaţa Universităţii din Capitală, precum şi în alte oraşe din ţară şi din străinătate. Scopul: apărarea Jusţiei, aflată în prezent sub un adevărat asediu. "Dacă rămâi în casă, abuzul va fi legiferat şi consfinţit ca mod de guvernare", a avertizat fostul ministru Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Singurii care pot opri dezastrul care se prefigurează în Justiţie - legea graţierii şi măcelărirea Codurilor penale în favoarea infractorilor - sunt cetăţenii, prin singurul mijloc legal care ne-a mai rămas: protestul paşnic în stradă. Dacă rămâi în casă, aşa cum au făcut-o mulţi dintre compatrioţii noştri la alegerile parlamentare, abuzul va fi legiferat şi consfinţit ca mod de guvernare, a tras un semnal de alarmă fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Un prieten de-al lui Vlad Voiculescu din vestul Europei, îndrăgostit şi exasperat de România după mai mulţi ani în care a trăit şi a lucrat aici, îi scria acum câteva zile după primele proteste:

"The silent, frustrated majority of non-voters has an unexpected second chance: they can flood the streets now, a tsunami across the country. Or they shut up and stop complaining." [Majoritatea tăcută şi frustrată a celor care nu au votat are o a doua şansă neaşteptată: ei pot inunda străzile acum, un tsunami în întreaga ţară. Sau să tacă din gură şi să se oprească din a se plânge].

"În două săptămâni, PSD ALDE au distrus sau sunt pe cale să distrugă o parte importantă din ce s-a făcut în sănătate şi educaţie în ultimul an. Ţinta lor principală este JUSTIŢIA. Este, cel târziu acum, limpede pentru oricine are ochi să vadă!", a subliniat Vlad Voiculescu.

Potrivit fostului ministru al Sănătăţii, preşedintele Klaus Iohannis, procurorii şefi Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi, asociaţiile de magistraţi, câteva ONG-uri, o parte din media şi cei care au fost la protestele din toată ţara până acum au făcut tot ce au putut.

"PSD şi ALDE pot merge însă mai departe cu acest proiect dezastruos. Singurii care îi mai pot opri sunt din păcate cetăţenii... prin singurul mijloc legal care ne-a mai rămas: protestul paşnic în stradă. Rămâi acasă, stai calm, aşa cum au făcut-o mulţi dintre compatrioţii noştri pe 11 Decembrie... şi abuzul va fi legiferat şi consfinţit ca mod de guvernare!

Stai calm... şi alte sute de mii sau milioane vor părăsi România în anii ce vin scârbiţi de un stat şi de un guvern care nu îi reprezintă, nu îi respectă, nu îi serveşte ci îşi serveşte stăpânii, în dauna tuturor celorlalţi, inclusiv a propriilor votanţi", a precizat Vlad Voiculescu.

Reamintim că protestele de duminică - la care şi-au anunţat participarea mii de români - au la bază nemulţumirea cetăţenilor faţă de faptul că, abia instalaţi la putere, PSD şi ALDE au venit cu două proiecte de ordonanţe prin care corupţii ar urma să iasă mai repede de după gratii iar Codul Penal ar fi modificat de o manieră considerată inacceptabilă de Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT, asociaţiile magistraţilor şi organizaţii ale societăţii civile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne