Ziua 72. Protestul #rezist continuă: "O conducere care ignoră sute de mii de oameni în stradă s-a delegitimat!"

"Fără penali în demnităţi publice", o ţară curată, administrată de oameni cinstiţi, continuă să fie cerinţele protestatarilor #rezist, care revin seară de seară lângă Guvern, unde militează paşnic pentru schimbarea modului în care este condusă România.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Pentru a 72-a seară consecutiv, protestatarii #rezist au revenit în Piaţa Victoriei, pentru a cere demisia celor vinovaţi de adoptarea OUG 13 şi înlăturarea corupţilor din demnităţile publice. La ora 21, la câţiva paşi de ferestrele Guvernului, a răsunat imnul, urmat de scandarea "Demisia" iar luminile telefoanelor mobile şi lanternelor au strălucit din nou în noapte.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Reamintim că, seară de seară, protestatarii revin lângă Guvern, ferm hotărâţi să nu renunţe la acest demers până când nu vor vedea semne de schimbare reală dinspre coaliţia la Putere. Prin schimbare reală se înţelege, ca prim pas, asumarea greşelii comise cu adoptarea OUG 13, asumare ce ar trebui urmată de demisii.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

De ce sunt protestatarii atât de determinaţi să reziste? Se simt minţiţi şi înşelaţi de coaliţia partidelor la Putere, care una au spus în campania electorală pentru a obţine voturile ce le-au permis apoi să formeze Guvernul care a adoptat OUG 13, şi alta au făcut odată ajunşi "jupâni". Mai mult, oamenii sunt profund nemulţumiţi că în pofida faptului că 600.000 de români au ieşit în stradă revoltaţi de mutilarea Codurilor Penale, în Parlament, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, plouă cu proiecte de lege vizând dezincriminări ale conflictelor de interese, graţieri etc. Nu în ultimul rând, oamenii îşi doresc o reaşezare a valorilor în societate. Sătui de minciună, nedpretate, sfidări, protestatarii doresc să vadă în fruntea ţării oameni cinstiţi şi corecţi, nu politicieni care încearcă să se scape pe ei şi pe-ai lor de cătuşe.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Impertinenţa oamenilor din Guvern, sfidarea lor mă aduc aici. Şi cu cât ne sfidează ei mai tare, cu atât suntem din ce în ce mai prezenţi aici", spune o protestatară, precizând că va veni să protesteze până când rămâne ultima în Piaţa Victoriei.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Pe alt protestatar îl aduce în Piaţă revolta faţă de nedreptate, de minciună, care nu trebuie acceptate. Celor care, la fel ca el, nu vor să trăiască în minciună, protestarul le sugerează să nu rămână indiferenţi şi să folosească toate instrumentele legale pentru a pune presiune pe conducători.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Cred că asta mă supără cel mai mult – nedreptatea, minciuna. Şi cred că trebuie să fim prezenţi şi să arătăm lucrul ăsta. Că nu ne place, nu vrem. Cei de la putere cred că faptul că au câştigat alegerile le dă dreptul să facă orice. Nu este adevărat, este complet greşit. Legal nu e acelaşi lucru cu bine, nu e acelaşi lucru cu legitim, nu e acelaşi lucru cu moral. Cei de la putere sunt, pe româneşte, nişte nesimţiţi.

Ce cred eu că ar trebui să facă oamenii care nu au timp, sau le e frig, sau le e frică poate: cred că ar trebui să se folosească de absolut toate căile legale ca să pună presiune pe Guvern şi pe Parlament. Acum mi se pare că Parlamentul e mai de actualitate. Ar trebui să se adreseze în scris tutuor organelor posibile, începând de la municipii, mă rog, judeţe, comune, oraşe, trecând prin Guvernul de la Bucureşti şi prin Parlametul European, care este şi ăla tot al nostru. Eu însumi m-am adresat în scris Parlamentului European, Comisiei Europene şi am primit chiar şi răspuns. Cineva ne aude", declară protestatarul.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Potrivit manifestantului, legal nu înseamnă neapărat corect, istoria fiind plină de exemple în acest sens. Nu poţi să te acoperi de lege pentru a comite porcării, este nedrept şi imoral.

"Dragii mei, am un exemplu istoric despre unde duc căile legale. În 1933, în Germania, pe o Constituţie care garanta toate drepturile şi libertăţile de actualitate – dreptul de întrunire, de opinie, diverse inviolabilităţi, partidul lui Hitler a câştigat alegerile împreună cu un partener de coaliţie, au avut 51% din voturi. Partidul Naţional Socialist a avut 43,9%. Repartizarea voturilor e foarte similară cu cea actuală din România. Şi prin măsuri complet legale au dus ţara acolo unde au dus-o. Iată, legal nu înseamnă neapărat bine.

Legală a fost sclavia în SUA. Legal a fost apartheidul în Africa de Sud. Nu este voie să pui semnul egalităţii între legal şi corect. Şi Putin acţionează tot legal. Nu vrem asta. Noi vrem... democraţie înseamnă să asculţi poporul. O conducere care ignoră sute de mii de oameni în stradă s-a delegitimat prin acest simplu fapt. Nu poţi să ignori. Să ai aici în Piaţă sute de mii de oameni şi să îi ignori, să fie ca şi cum n-ar fi. Nu se poate. Nu esti legitim. Se comit nedreptăţi, se comit porcării", declară un protestatar.

Pe un alt participant la protest îl readuce la Guvern speranţa că lucrurile se vor schimba, dacă oamenii dau dovadă de hotărâre şi perseverenţă.

"Prima data m-a adus refuzul de a accepta un abuz, ceea ce se ştie. Ce mă aduce în continuare: eu cred că se poate schimba ceva dacă suntem destul de hotărâţi şi de perseverenţi în ceea ce facem, nu numai aici în Piaţă, ci şi în viaţa de zi cu zi, de exemplu refuzăm anumite abuzuri care se fac în instituţii.

Eu cel puţin, cât am putut, în instituţiile în care am lucrat le-am refuzat, n-am acceptat o conduită “hai, las’ că merge şi asa”, nu am acceptat o conduită care spune “hai să închidem ochii la ce făcea nea’ şi la ce nu este în regulă” şi am mers mai departe.

Şi sper să întâlnesc aici, în Piaţă, oameni care gândesc, şi întâlnesc oameni de genul ăsta, şi în felul ăsta fiecare, pe bucata lui, cred că putem să ne spunem punctul de vedere, fiindcă altfel ne sufocă oportunităţile şi asta nu suport să se întâmple", spune un alt protestatar #rezist.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne